Nem pályázatírással kell tölteni az ünnepet

2018.10.18. 08:30

Civil szervezeteknek tartottak fórumot Fehérváron

Örvendetes fejlemény, hogy sokkal több pályázat érkezik civil szervezetektől a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) milliárdjaira.

B. Kiss László

Kecskés Péter beszámolt arról is, hogy növekszik az alapból kiosztható pénz összege

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Együttműködési Alap pályázataival kapcsolatban tartott a civil szervezetek képviselői számára fórumot szerdán este a megyeházán a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős államtitkárságának hasonló nevű főosztálya. A résztvevőket a házigazda megyei önkormányzat nevében Tanka Csaba köszöntötte. Az első előadást Kecskés Péter főosztályvezető tartotta, aki ecsetelte a civil szervezetek előnyeit, de szólt a civil szférát érintő problémákról is. Elmondta, hogy a KSH legutolsó adata szerint Fejér megyében 661 alapítvány és 1537 nonprofi t szervezet működik, persze nem egyforma aktivitással. A civil szervezetek lefedik az élet szinte összes területét, s az alapítványoknak, egyesületeknek segítők között az önkéntesek aránya 95 százalékot tesz ki.

Kecskés Péter beszámolt arról is, hogy növekszik az alapból kiosztható pénz összege
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Nemzeti Együttműködési Alap jövőre 6 milliárdot oszt ki a pályázók között. Ez az összeg 2012-ben még csak 3,8 milliárd volt. Országosan 40 százalékkal több pályázatot nyújtottak be a NEA-hoz, s ezek között 80 százalékkal nőtt azok száma, amelyek nyertesek – húzta alá előadásában Kecskés Péter. A főosztályvezető arról is tájékoztatta a résztvevőket, hogy éppen a potenciális pályázók óhajának eleget téve – a korábbi gyakorlattal ellentétben – a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati kiírása nem decemberben, hanem januárban jelenik meg. Az elbírálás azonban a szokott időre megtörténik – ígérte az előadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában