Salátakészítés, nyuszifutás, vizeink védelme

2024.04.01. 17:00

Az egészséges táplálkozás jegyében a nádasdladányi iskolában

A Nádasdy Ferenc Általános Iskola immár második tanéve Aktív Iskola – tájékoztatták lapunkat a nádasdladányi intézményből.

V. Varga József

Kékben, a víz világnapján

Fotó: Az iskola

– A Magyar Diáksport Szövetség által létrehozott és támogatott program keretében a sportoláson túl az egészséges életmódra is nagy hangsúlyt próbálunk fektetni. A március 18-ával kezdődő hét az egészséges táplálkozás jegyében telt – tudtuk meg Szekeres Zoltánné igazgatótól. – Juhosné Vavró Zsuzsanna és Pénzes Zsuzsanna kollegáim tervezték meg a hét menetrendjét, melyben minden osztálynak gyümölcssaláta- és zöldségsaláta-készítés, a kicsiknek nyuszifutás, a nagyoknak nyúlfutás szerepelt.

A válogatott salátákat szakavatott zsűri kóstolgatta, a futást követően pedig mindenki répát, káposztát ropogtathatott. A húsmentes napon, persze szülői segítséggel, az ötletes, húsmentes tízóraik vitték a prímet.

Tanulj és egyél helyesen! Iskolai hét az egészséges táplálkozás jegyében
Fotó: Az iskola

A diákok elméleti tudását is gyarapították az egészséges táplálkozással kapcsolatosan. Egész héten át a tízórai szünetekben finom zöldségekkel kínálták a nebulókat.

– A víz világnapján arra ösztönöztük diákjainkat, hogy vizet igyanak, és persze megtartottuk régi jó szokásunkat, hogy ezen a napon kék színű ruhában jöttünk iskolába. Rövid műsorral hívtuk fel a figyelmet vizeink védelmére, valamint a vízfogyasztás fontosságára – tette hozzá Szekeres Zoltánné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában