Garantált jókedv

2024.03.12. 08:55

Pezsgős nőnap Szabadbattyánban

A jókedv garantált volt a nőnap alkalmából megrendezett esten Szabadbattyánban, a művelődési házban. Köszöntötték a hölgyeket.

V. Varga József

A településen idén nem kabaréesttel kedveskedtek a szervezők a gyengébbik nem képviselőinek, hanem a manapság nagyon népszerű stand-up műfajjal szolgáltak – számolt be a rendezvényről lapunknak Márkusné Motkó Anett, a művelődési ház és könyvtár intézményvezetője.

A nőket Dudás Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte, majd Aradi Tibor és Varga Ferenc József humorista két felvonásban szórakoztatta a jelenlévőket. A házigazdák a szünetben pezsgős állófogadással kedveskedtek a nagyérdeműnek, a hölgyek ajándékot is kaptak.

Ottfelejtett mikrofon, és az immár üzenetértékkel bíró kókusz. Sőt, Donászy Magda verse… Megvan, ugye?

Varga Ferenc József humorista, kabarészerző. Eredeti szakmája szerint tanár és idegenvezető, Stuttgartban született, és az életkora minden évben más… – ahogy magáról mondja. Aradi Tibor humorista és újságíró, eredeti szakmája szerint felszolgáló. A jó kabaré nem az ösztönökre hat, hanem gondolkodásra késztet – erősíti meg.

Most is a fülemben cseng, amit akkor mondtak, amikor az előző szabadbattyáni fellépésükön elköszöntünk egymástól. Hitvallásukról, művészi ars poeticájukról faggattam őket. „Nekünk olyan nincs” – vigyorgott Feri. „Ahhoz el kellene olvasnunk legalább még egy könyvet”. Zárásként egy szép gondolat… – kötöttem az ebet a karóhoz. Tibi sajátos nacionáléjából idézett: „Michelle Pfeiffer lába… Sokat gondolok rá!”

Címkék#nőnap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában