Országos találkozó

2024.02.15. 19:00

Százezer madárgyűrűzésért kapott díjat Fenyvesi László, a Dinnyési-fertő őre

Budapesten, a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont idén február 10-én és 11-én a Madárszámlálók és madárgyűrűzők országos találkozójának. Az eseményen elismerésben részesült a Dinnyési-fertő őre.

S. Töttő Rita

Fenyvesi Lászlónak lételeme a madárgyűrűzés, évente legalább 10 ezer példányt jegyez

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

Több mint száz ezer gyűrűzött madárral büszkélkedhet mostanra Fenyvesi László, a Dinnyési-fertő őre, akit épp 2023. szilveszterén  kérdeztük arról, hogy az évben hány madarat gyűrűzött. Akkor azt válaszolta, hogy a 2023-as év mérlege számára „Több mint 10 ezer gyűrűzés, ebből több mint 7 ezer a Dinnyési-fertőn”.

A 100 ezres gyűrűzés pedig meghozta az elismerést is: a Madárszámlálók és madárgyűrűzők országos találkozóján ugyanis elismerésben részesült a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, aki ezúttal Palkó Sándor díjat kapott a Magyar Madártani Egyesület (MME) Madárgyűrűző és Vonuláskutató Szakosztályától. A díj a magyar ornitológus, madárvonulás kutató, egykori természetvédő szakember után kapta a nevét. Az elismerést azok a madárgyűrűzők kaphatják ugyanis, akik munkásságuk alatt legalább százezer madarat gyűrűztek Magyarországon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában