A farsang "farka"

2024.02.10. 13:30

Közösségi fánksütés Martonvásáron

Nincs farsang fánksütés nélkül, közösen készíteni pedig igazán felemelő érzés – mondják a martonvásáriak, akik annak rendje és módja szerint szombaton délelőtt megtartották az immáron hagyományosnak mondható tavaszváró eseményüket.

Kecskés Zoltán

A lelkes csapat, akik igazi farsangi finomságokkal készültek a BBK rendezvényudvarán.

Fotó: MartonKult

Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás a BBK rendezvényudvarán: amíg a kemence környékét előkészítették a vendégek fogadására, addig a Martonvásári Kulturális Egyesület asszonyai a „konyhában" sertepertéltek, hogy az első adag mennyei farsangi finomságok a 9 órai kezdésre elkészüljenek.

Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás, hogy a kezdésre elkészüljön az első adag csörögefánk.
Fotó: MartonKult

Mindeközben a verőfényes,  napos rendezvényudvarra egyre inkább érkeztek az érdeklődők, akik a termelői piacon bevásárolva a finom illatok felé vették az irányt, ahol a szervezők forró teával kínálták az érkezőket. Mint megtudtuk, többen saját recepttel, szaggatóval és házi lekvárral is készültek a jeles alkalomra. Itt aztán panasz nem volt, aki a piacon járt az a kemencéhez is odasomfordált és a jó hangulatú beszélgetések mellett falta a számtalan variációban elkészült csörögefánkokat. Az első finomságok már 10 órára szinte el is fogytak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában