Mutatjuk a trükköket

2024.02.11. 12:00

Így készül a legfinomabb farsangi szalagos fánk - recepttel

A fánksütésről sokan azt mondják, nehéz, és ha mégis sikerül, nem biztos, hogy szalagos lesz, pedig éppen az benne a pláne! Nos, a híresztelésekkel ellentétben nem olyan nagy ördöngösség elérni ezt az állapotot, csupán néhány apró trükköt kell bevetni, írja a mindmegette.hu.

Forrás: mindmegette.hu

  1. A sütéshez használt edénynek elég magas legyen az oldala, hogy a forró olaj ne fröccsenjen ki. Legjobb a zománcozott vagy rozsdamentes acélból.
  2. Az olajat 170-180 fokra kell felhevíteni. Ellenőrzésül tegyük bele egy fakanál nyelét: ha buborékok jönnek fel mellette, a zsiradék elérte a megfelelő hőmérsékletet. Amennyiben nem elég forró az olaj, a tészta sok zsiradékot szív magába. Fontos: a fánkot és az édes tésztákat mindig friss olajban kell sütni!
  3. Kis adagokat helyezzünk a forró zsiradékba! Ne rakjuk tele a lábost, mert a tészta lehűtheti az olajat, és azért sem, mert a fánkok a sütés közben megdagadnak.
  4. A tészta egyik oldalának közepét kissé nyomjuk be, majd ezzel a felével lefelé tegyük a lábosba. Az edényt fedjük le, és a fánk alját süssük aranyszínűre. Ezután fordítsuk meg, és fedő nélkül süssük meg a másik oldalát. A kész süteményt törlőpapírra vagy rácsra szedve csöpögtessük le.
  5. Porcukorral megszórva, rummal vagy pálinkával ízesített baracklekvárral kínáljuk. Meghempergethetjük vaníliás cukorban vagy kókuszreszelékben, de citromos mázzal megkenve is finom.

Mutatjuk a videós receptet is ITT, a mindmegette.hu portálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában