Folytatódott a nagyszerű hagyomány

2024.02.24. 10:00

Boldoggá tették a szentivániak napját a finom étkekkel

A szeretet és a főzés iránti szeretet vezérelte Alsószentiván polgármesterét pénteken, amikor a helyi asszonyokkal együtt fakanalat ragadott, hogy mosolyt csaljon a helyiek arcára. 350 adag gulyásleves és 500 darab fánk készült és került kiosztásra valamennyi szentiváni családnak.

Kecskés Zoltán

350 adag gulyáslevest főzött a polgármester, amit ki is osztottak a fánkokkal együtt.

Fotó: Önkormányzat

Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás a szentiváni sportpályán, még a kakasok kukorékolása előtt megkezdték a főzést: előkerült az üst, a szükséges holmik a gulyásleves főzéshez. Hagymát és krumplit pucoltak a lelkes segédek, vágtak szalonnát, húst kockáztak, majd valamivel 7 óra előtt már a finom kacsazsírban pirította a faluvezető, Husvéth Imre a hagymát, s alig várta, hogy a szalonna is üvegesre süljön. Aztán hozzárakta a húst, sót, borsot, pirospaprikát, s felöntötte vízzel, hogy főjön, majd a krumpli is belekerült. Mire 9 órára elkészült a gulyásleves, a helyi asszonyok már dagasztották, keltették a tésztát a fánkhoz az sportpálya épületében.  Nem bántan csínján az adaggal, hiszen összesen 500 darabot sütöttek ki, majd csomagoltak el akkurátusan a csomagokba a gulyásleves mellé.

Már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás a szentiváni sportpályán: a gulyás leves mellett a fánkok is készültek.
Fotó: Önkormányzat

A polgármestertől megtudtuk, hogy az alapanyagot a Family Diner Kft. biztosította a finom étkekhez, amelyet pénteken délután ki is osztottak. A lakók pedig örömmel és mosollyal az arcukon fogadták az ínycsiklandozó falatokat. És ki tudja, talán még a tíz ujjukat is megnyalták utána... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában