Főszerepben az ízlelőbimbók Kálozon

2024.01.24. 18:00

Szinte az egész falu részt vesz a töltésben

Néhány év kihagyás után újra visszatér és immáron kilencedik alkalommal rendezik meg február 3-án a Kálozi Kolbászkészítő versenyt.

Kecskés Zoltán

Jó hangulatra van kilátás, a néhány évvel ezelőtti kolbászkészítő verseny sem okozott csalódást.

Fotó: Karácsony András / Archív

Az év eleje nem csak a fogadalmakról szól, hiszen vidéken ilyenkor a disznóságoknak is eljön az ideje. Kálozon például immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a kolbásztöltő versenyüket, amire – mint megtudtuk Karácsony András szervezőtől –, valamennyi hely elkelt, főként helyiekből álló csapatok jelentkeztek, de minden bizonnyal a dégi csapat igyekszik majd borsot törni a káloziak orra alá.

– Közös batyus reggelivel indítjuk majd a napot, ezzel is elősegítve a közösség összekovácsolódását. Mi hozunk zsíros kenyeret lila hagymával, míg a csapatoktól különböző disznóságokat – tepertő, disznósajt, füstölt kolbász, szalonna – felajánlásokat várunk – mondta lelkesen Karácsony András, aki hozzátette, mekkora öröm, hogy egy nappal a nevezési határidő előtt (01.25.) beteltek a helyek, ami bizonyítja, hogy egy izgalmas vetélkedésre sokan vevőek!

A csapatok 5 kiló húst kapnak, abból kell minél finomabb és esztétikusabb sült kolbászt készíteniük.
Fotó: Karácsony András / Archív

Megtudtuk azt is, hogy a szakmabeliekből és köztiszteletben álló személyekből álló háromtagú zsűri számára, három darab kolbászt kell elkészítenie a csapatoknak készre sütve. A finomságok ízvilága mellett a tálalás is ugyanolyan fontos, így fel van adva a lecke, hogy melyik csapaté lesz a legszebb és legízletesebb falat. A zsűri az első három helyezettet díjazza majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában