2024.01.24. 18:00
Szinte az egész falu részt vesz a töltésben
Néhány év kihagyás után újra visszatér és immáron kilencedik alkalommal rendezik meg február 3-án a Kálozi Kolbászkészítő versenyt.
Jó hangulatra van kilátás, a néhány évvel ezelőtti kolbászkészítő verseny sem okozott csalódást.
Fotó: Karácsony András / Archív
Az év eleje nem csak a fogadalmakról szól, hiszen vidéken ilyenkor a disznóságoknak is eljön az ideje. Kálozon például immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a kolbásztöltő versenyüket, amire – mint megtudtuk Karácsony András szervezőtől –, valamennyi hely elkelt, főként helyiekből álló csapatok jelentkeztek, de minden bizonnyal a dégi csapat igyekszik majd borsot törni a káloziak orra alá.
– Közös batyus reggelivel indítjuk majd a napot, ezzel is elősegítve a közösség összekovácsolódását. Mi hozunk zsíros kenyeret lila hagymával, míg a csapatoktól különböző disznóságokat – tepertő, disznósajt, füstölt kolbász, szalonna – felajánlásokat várunk – mondta lelkesen Karácsony András, aki hozzátette, mekkora öröm, hogy egy nappal a nevezési határidő előtt (01.25.) beteltek a helyek, ami bizonyítja, hogy egy izgalmas vetélkedésre sokan vevőek!
Megtudtuk azt is, hogy a szakmabeliekből és köztiszteletben álló személyekből álló háromtagú zsűri számára, három darab kolbászt kell elkészítenie a csapatoknak készre sütve. A finomságok ízvilága mellett a tálalás is ugyanolyan fontos, így fel van adva a lecke, hogy melyik csapaté lesz a legszebb és legízletesebb falat. A zsűri az első három helyezettet díjazza majd.