Feol podcast

2024.01.16. 17:00

Podcast a szeretet emberéről, aki megtette, ami lehetetlen

Tihanyi Tamás

Jobbra Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat alapítója a szervezet jelenlegi elnökével, Szilágyi Bélával 2012-ben Haitin, a földrengés után felépített gyermekotthonban

Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Velence, Kápolnásnyék, Pákozd és Székesfehérvár: mind a négy településhez szorosan kötődik a 28 éve a vármegye székhelyén bejegyzett Baptista Szeretetszolgálat. A 2022 nyarán elhunyt, végre hazatalált Szenczy Sándor megtérése után a kápolnásnyéki református lelkipásztorhoz, Szénási Sándorhoz kopogtatott be hitbéli útmutatást keresve és otthonra találva. Aztán Velencén épített imaházat, alapított gyülekezetet és segélyszervezetet, majd úgy döntött, Pákozdon legyen az időközben az egyik legnagyobb hazai karitatív szervezetté növekedett szeretetszolgálat logisztikai központja. Hogyan vált mindez lehetségessé? Erről beszél a FEOL Podcastjában barátja és munkatársa, a Baptista Szeretetszolgálat hitéleti főigazgatója, Révész Szilvia. Ha kíváncsi arra, miként valósította meg egy pótolhatatlan ember, lelkész, barát, apa, a humanitárius szakmában történelmet író Szenczy Sándor Isten akaratát, hogyan tette mások segítését és a szeretetet mindenek felettivé egész életében, hallgassa meg a beszélgetést! „Lépj ki a csónakból!” – ez volt Sándor életének bibliai jelmondata. Néhány percre mi is lépjünk ki a csónakból!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában