Egyedi élmény

2023.12.21. 14:00

Lóhátról díszítették a nagykarácsonyi lovastanya fáját

Hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a Ma No Ka - Tanya első karácsonyi összejövetele. Az eseményt nagy készülődések előzték meg, de mint azt a tanya háziasszonyától megtudtuk, a körülmények miatt nem volt egyszerű dolguk a program tető alá hozásakor.

Kecskés Zoltán

Nagyszerűen sikerült a Ma No Ka - Tanya első karácsonyi összejövetele. A képen Fridrich-Czinkóczi Kata, kislánya, Maja és férje, Fridrich Norbert.

Fotó: Ma No Ka - Tanya

Az ember és a ló különleges kapcsolata évezredek óta töretlen. Ezt mi is megtapasztalhattuk a napokban szervezett lovas karácsonyi előadáson, ahol a fiatalok még a karácsonyfát is lóhátról díszítették fel! A jelképes összegű belépőt megfizetve a látogatókat a műsoron kívül finomabbnál finomabb és szebbnél szebb dolgok várták: tea, forralt bor, sütemények, ajándék lufiállat Vaklufis Norbi jóvoltából, sőt zsákbamacska és tombola is!

– Sajnos a legnagyobb problémát a csapadékos időjárás okozta – tudtuk meg Fridrich-Czinkóczi Katától, a tanya háziasszonyától – Gyakran betegedtek le a lovasaink, és sokszor akár másfél hétig is használhatatlan volt a pályánk, így szinte esélytelen volt begyakorolnunk az eltervezett zenés karüsszelt. Végül úgy döntöttem, hogy lovasaim egy kis ügyességi bemutató kereteiben mutatkozhatnak be családjuk előtt, ugyanis a műsor egy közös karácsonyfadíszítés lett. A díszeket szuper tanítványaim csodás lovaink hátán gyűjtötték össze az ügyességi pálya különböző pontjairól, és helyezték el a fenyőfánk ágain. Osztatlan sikert arattak a több mint félszáz néző előtt! Volt olyan ló-lovas párosunk, akik a műsor alatt dolgoztak együtt először! Mérhetetlenül büszke vagyok mindegyikükre! – mondta csillogó szemekkel.

A díszeket Fridrich-Czinkóczi Kata tanítványai lovak hátán gyűjtötték össze és helyezték el a fenyőfa ágain.
Fotó: Ma No Ka - Tanya

A bemutatót követően mindenkinek lehetősége volt picit felülni a lovakra, illetve karácsonyi fotók készítésére a fa körül, családdal, barátokkal. Majd a délutánt tombolasorsolással zárták, ahol kicsik és nagyok is kedvükre való nyereményekben részesültek.

– Ezúton szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem a mérhetetlen sok segítséget családunknak, akik ismét példaértékűen álltak mellettünk az előkészületek és a lebonyolítások alatt, továbbá Scheier Zsoltnak, aki habozás nélkül bocsátotta rendelkezésünkre füves területét a tanya mellett, hogy biztonságos és száraz körülmények között tarthassuk meg délutánunkat. Idén még néhány napig nyitva leszünk, aztán januártól újra gőzerővel indul el a munka, szeretettel várunk mindenkit, aki a lovak közelségére és egy kis lovas élményre vágyik. Áldott ünnepet kívánunk! – mondta Kata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában