Megható történet...

2023.12.21. 07:00

„Kapni jó, de adni még felemelőbb érzés”

Ünnepek közeledtével valósággal hatalmába keríti az embereket egy különleges érzés, és ilyenkor óhatatlanul nagyobb a motivációnk az adakozásra. Így van ezzel Kiss Gáborné Marcsi, előszállási édesanya is, aki ajándékdobozok és sültes tálak gyűjtésével igyekszik könnyebbé tenni a rászoruló gyerekek karácsonyát.

Kecskés Zoltán

Kiss Gáborné Marcsi tudja milyen az, ha nem kerül ajándék a karácsonyfa alá.

Fotó: Interjúalany

Hogyan jött az inditatás, hogy a rászorulókon segítsen?

– 10 éve csinálom a gyűjtést és segítem ezzel az Előszállási Családsegítő Szolgálat munkáját. Emlékszem, kislányként minden évben egy hajas babára vágytam, ami helyett egy műanyag kopasz babát hozott a Jézuska, de volt olyan is sajnos, hogy semmi sem volt a fa alatt. Akkoriban még nem volt divat az, hogy önzetlenül segítik az emberek a családokat. Emlékszem rá, hogy kisiskolás koromban mindig le kellett rajzolni, mit hozott a „Jézuska”... Rajzoltam csizmát, hajas babát, kabátot.. Persze füllentettem, mert féltem, hogy kinevetnek az osztályban, hogy nem volt ajándék a fa alatt. Aztán néhány évet a Dégi, majd az Előszállási Nevelő Otthonban éltem, ott csodás volt mindig a karácsony. Akkor megfogadtam, ha egyszer felnövök, akkor olyan dologgal fogok foglalkozni, amivel a „szegényebb sorsú” gyermekeket segíthetem…

Megható történet... A kislányból azóta felnőtt nő lett.

– Igen! Egy évtizede ápolok jó kapcsolatot egy székesfehérvári általános iskolával, innen indult a cipős doboz gyűjtésem. A diákok minden évben szeretettel teli ajándékaitokat gyűjtenek, melyek az Előszállási Családsegítő Szolgálathoz érkeznek, ahonnan a dolgozók örömmel kiosztják a rászorulók között. Ez idén sem lesz másként! Az idén körülbelül minden ajándékkal együtt negyven doboz lett, de kaptunk ezen felül gyerek biciklit, rollert, bejgliket is, illetve két dunaújvárosi segítőm által december 24-én három előszállási családnak bőséges sültes tál kerül karácsonyi ebédként az asztalra! Emellett kaptam nyolc karácsonyfát az újvárosi piacon, ahol minden évben várnak már az árusok, tudják, hogy megyek.

Akkor ezek szerint, tényleg jobb adni, mint kapni?

– Igen! Kapni jó, de adni még felemelőbb érzés! Bevallom őszintén, sírni is szoktam, meghatódom a gyűjtés során. Bár minden évben nehéz, és egyre nehezebb, de amíg csak tehetem, segítek szebbé tenni az előszállási gyermekek karácsonyát! Hálásan köszönöm azoknak az embereknek, családoknak, tanulóknak, akik segítik a kezdeményezést. Külön köszönet Előszállás polgármesterének, hogy autót biztosít az adomány szállításához, illetve lebonyolítja az ajándékok kiosztását. Boldog vagyok, ennél több nem is kell. Kívánok mindenkinek Békés, Boldog, szeretettel teli karácsonyi ünnepeket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában