A szeretet vezérelte

2023.12.22. 18:00

Fakanalat ragadott a szentiváni polgármester

A Sárbogárdi járásban lévő kistelepülést mindösszesen hatszázan lakják, de összetartásuk messze földön híres a megyében. A minap például polgármesterük, Husvéth Imre 250 adagnyi finomságot készített az időseknek, rászorulóknak.

Kecskés Zoltán

Husvéth Imre polgármester örömmel főzött az időseknek. Az Alsószentiván Községért Egyesület egy naptárral egészítette ki a meglepetést.

Fotó: Önkormányzat (b), Nagy Orsolya (j)

Már hagyománynak mondható, hogy a karácsony előtti napokban a faluvezető fakanalat ragad és olyan székelykáposztát rottyant az üstben, amitől mindenki a 10 ujját megnyalja. Nem volt ez másként csütörtökön sem! Kérdésünkre, hogy milyen titkos összetevőt használ a főztjéhez, röviden csak annyit mondott: „Szeretetet, hiszen erről szól a karácsony!" Az alapanyag egy részét a Family Diner Kft. biztosította, a káposztát és a csülköt az önkormányzat. A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a csütörtökön készült étket már kiporciózták, pénteken pedig kiszállításra is kerültek a karácsonyi étkek. Az Alsószentiván Községért Egyesület pedig egy naptárral egészítette ki a meglepetést. 

A lakosok nagy örömmel fogadták a polgármestertől a meglepetéseket tartalmazó csomagot.
Fotó: Nagy Orsolya

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában