Az olvasás szeretete

2023.11.01. 15:00

Óvodások a sáregresi bibliotékában

Japán eredetű papírszínházba várták a legkisebbeket a sáregresi óvodában. A foglalkozás különlegessége abban rejlik, hogy az előadás kollektív élmény nyújt a lurkók számára. Így történt ez a több mint 700 lelkes kis faluban is a napokban.

Kecskés Zoltán

A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást.

Fotó: Önkormányzat

– Az olvasóvá nevelést már kisgyermek korban el kell kezdeni – mondta a FEOL megkeresésére Albertné Tiringer Mária polgármester, aki hozzátette: így nem volt kérdés, hogy minden eszközt szeretnének megragadni a pedagógusok, hogy ezt a célt elérjék. Így jött az ötlet, hogy az óvodások vegyenek részt ezen a különleges foglalkozáson. Röviden ha szeretném összefoglalni a foglalkozás lényegét azt mondanám: A fakeretben mozgatható nagy méretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást  – zárta gondolatait a faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában