Programajánló

2023.11.20. 18:30

Műhelynap Kápolnásnyéken a természet és a művészet jegyében

Iskolai csoportok, közösségek és természetbarátok jelentkezését egyaránt várják „A természet kincsei” című műhelynapra, melyen a természetfotóktól a fák titkaiig sok mindenről szó esik a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola műhelynapján. Ez a délelőtt a természet és a művészet jegyében telik.

S. Töttő Rita

Mészáros András természetfotóit is mélyebben megismerhetik a műhelynap résztvevői

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Olyan izgalmas kérdésekre keresik a választ a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola műhelynapján, mint hogy miről mesélnek a fák? Ki volt Fekete István, és hogyan mesélt utánozhatatlanul a természet titkairól és kincseiről? Hogyan készültek és miről mesélnek Mészáros András természetfotói? Hogyan kapcsolódik össze zene, irodalom és természet? Izgalmakban és élményekben gazdag, játékos műhelynapot ígérnek a szervezők november 30-a, csütörtökön délelőttre.

Az eseményre a Halász Gedeon Eseményközpontban, illetve a Halász-kastély parkjában kerül sor reggel 9 órától 13.30-ig. A program elején a résztvevőket Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke köszönti, majd pedig Mészáros András természetfotós kiállítási anyagának mélyebb megismerése következik. A természetfotózás varázslatos világának megismerése után „A fa meséje” címmel tart előadást Lukács Zoltán kertészmérnök, favizsgáló, faápoló szakmérnök.

Játékos, mozgalmas program következik majd, „Kvíz a parkban” címmel, melynek során a résztvevők játékos módon szerezhetnek tudást fákról, bokrokról, madarakról, egyszóval a természet kincseiről. Az erőgyűjtés –azaz a harapnivalók után – az Arató zenekar kapcsolja össze a zene és a természet világát, melyet az irodalom és a természet témája követ, Fekete István, a Tüskevár szerzőjének természettörténetével. Az eseményre iskolai csoportokat, közösségeket is várnak, de bárki jelentkezhet, mégpedig az [email protected] e-mail címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában