Már túl van a beavatkozáson és gyógyul

2023.11.20. 17:00

Gerinctraumás combcsont törött egerészölyv érkezett a Vadvédelmi Központba

Keszthelyről a Balaton-felvidéki Nemzeti Park juttatta el a sérült ragadozómadarat a Sóstó Vadvédelmi Központba, ahol szerencsére fel tudták erősíteni a gerinctraumás egerészölyvet.

Déri Brenda

Fotó: Sóstó Vadvédelmi Központ

Mint közösségi oldalukon is beszámolnak az esetről a gerinctrauma mellé combcsonttörés társult, így néhány nap kellett, hogy a műtéthez felerősítsék a védett ragadozómadarat, aki azóta már túl is van a beavatkozáson és gyógyul. 

– A rehabilitációja elindult, de sajnos siófoki, súlyosan áramütött társánál eutanáziát kellett alkalmaznunk – írják.

Részletezik továbbá, hogy ezek a ragadozómadarak is érzékenyek a tájszerkezet alakulására. Ott, ahol a megfelelő mozaikosság hiányzik, a mezőgazdasági parcellákat kevés ökológiai folyosó tarkítja, kénytelenek az autóutak közelében vadászni, ahol fokozott veszélyben vannak. A vércsék mellett ők is nagy segítséget nyújtanak a gazdaságoknak, emiatt nagyon fontos a véderdősávok fokozatos visszaállítása, ahol fészkelni tudnak. Addig is érdemes egyszerű T-fa szerkezeteket kitenni számukra. 

Fotó: Sóstó Vadvédelmi Központ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában