13 fogat és 6 lovas vágott neki az utcáknak

2023.10.18. 17:30

Szüreti mulatság Töbörzsökön

„A töbörzsöki iskola szüreti felvonulása nem csupán az intézmény, hanem a településrész egész közösségének őszi ünnepe" – fogalmazott Varga Gábor, Dél-Fejér országgyűlési képviselője közösségi oldalán. A szerencsések, akik pedig ott voltak ezen a fantasztikus napon mindezt megtapasztalhatták.

Kecskés Zoltán

Körbetáncolták a városrészt, egy igazi ünnep volt.

Fotó: Varga Gábor Facebook

Büszke szülők, barátok, ismerősök, érdeklődők várták izgatottan az út mentén a szüretiseket. Ahogy azt Domjánné Dodonka Zita, a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola Szent István Tagiskolájának vezetőjétől megtudtuk, a készülődés már a kukorékolásakor megkezdődött, megalapozva Töbörzsök piros betűs ünnepét.

A hordóvonatot is előkerült a mulatságon, a gyerekek nagy-nagy örömére.
Fotó: Varga Gábor Facebook

– Már a kora reggeli órákban izgatott sürgés-forgás volt a sárbogárdi Szent István Iskola háza táján. Feldíszített kerítések, vidám szalmabábok, terjengő finom illatok jelezték az arra haladóknak: itt készül valami! Fél 10 tájban megérkeztek a fogatok, és a gyerekek, szülők nekiláttak azokat is ünnepi díszbe öltöztetni. 13 fogat és 6 lovas vágott neki töbörzsök utcáinak vidám zeneszóval, dallal. A fogatok roskadoztak a magyaros ruhába öltözött gyerekektől és szüleiktől. A menet minden útkereszteződésben megállt és az osztályok tánccal örvendeztették meg a népes nézősereget. Az iskolához visszaérve közös népdalcsokor éneklésére és körtáncra is sor került. A közösen elfogyasztott finom ebédet a süteményverseny eredményhirdetése és tombolasorsolás zárta. A hangulatos és színvonalas rendezvény szervezésének és lebonyolításának oroszlán részét az iskola szülői munkaközösségének tagjai végezték, amiért hatalmas köszönet illeti őket – nyilatkozta a FEOL-nak a tagiskola vezetője.

Ettek, ittak, mulatoztak.
Fotó: Varga Gábor Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában