Táncoltak, báloztak a leányok, legények

2023.10.17. 14:00

Ismét útnak indult a menet Daruszentmiklóson

Nagy volt a készülődés a település Faluparkjában. A lovakat felnyergelték, a lányok felöltötték legszebb ruháikat, a legények felhúzták csizmáikat. Mindenki készülődött a szüreti felvonulásra, ami itt Daruszentmiklóson nagy hagyománnyal bír, így annak rendje és módja szerint zajlott.

Kecskés Zoltán

A különböző állomásokon hangos muzsikaszó, éneklés, jókedvű kurjantások jelezték fellépésüket.

Fotó: Győri Marcell

Aki csak kísérte őket, netán beállt táncolni, garantáltan jól érezte magát. A tömegben találkoztunk Sziliné Czeiner Renáta a település közművelődési és közösségkapcsolati szakemberével, aki szintén mosolyogva vette tudomásul, hogy a hagyomány tovább él és a szervezők örömére ismét nagy létszámban tisztelték meg jelenlétükkel a felvonuló menetet a környező településekről érkező lovasok, csikósok és kocsisok. Később azt is megtudtuk tőle, hogy esti bál is jól sikerült: húztak tombolát, folyt a bor és a sör, valamint szólt a zene hajnalig. Megkeresésünkre összefoglalta a nap legmeghatározóbb pillanatait.

A szervezők örömére ismét nagy létszámban tisztelték meg jelenlétükkel a felvonuló menetet a környező településekről érkező lovasok, csikósok és kocsisok
Fotó: Győri Marcell

– Minden remekül sikerült! Gyönyörű napsütés és jó hangulat jellemezte az egész napot. Szívélyes vendéglátással kezdődött a szüreti felvonulás a Benedek Elek Általános Iskola dolgozói a Szülői Munkaközösség és az Önkormányzat jóvoltából, amely a Barátság házában egy színvonalas vendéglátással és egy késői ebéddel zártuk. Közte pedig sok tánc és mulatság volt a jellemző. A felvonuláson Balázs Máté Kisbíróként invitálta a lakókat az esti bálba. Nála jobban talán csak a helyi iskolások izgultak, akik külön erre az alkalomra, közös körtánccal örvendeztették meg a nézőket. De az állomások rövid programja még ezzel sem ért véget hiszen a kicsik mellett egy 9 fős felnőtt csapat is egy betanult tánccal készült. A talp alá valót a nap folyamán 4 zenész szolgáltatta a résztvevők számára. Az esti bálnak az indulás helyszíne a Faluparkban felállított rendezvénysátor adott otthont, ahol az aznapi hangulat csak fokozódott a vendégek nagy létszámának köszönhetően. A bálba érkezőket zene, tánc, büfé és tombola is várta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában