Ahová el kell menni!

2023.10.02. 10:00

Hídvégi szépkorúak a dégi kastélyban

Nincs is nagyobb és drágább ajándék annál, mint az összetartozás érzése, az együttlét megélése. Ennek okán a Szabadhídvégi Nyugdíjas Klub tagjai időről időre találkoznak, hogy közösen fedezzenek fel egy-egy történelmi várost, vagy épületet.

Kecskés Zoltán

Szabadhídvégi Nyugdíjas Klub tagjai a dégi kastélyban.

Fotó: Bándi Kitti

Az élmények, a mozgás és a kultúra szeretete állnak a találkozók középpontjában. Voltak már együtt a királynék városában, Veszprémben, de akadt olyan alkalom is, amikor botot ragadva túráztak vadregényes tájakat bebarangolva. A napokban ezúttal a dégi Festetics-kastélyba vezetett az útjuk, amely csodálatos panorámával és kiállításokkal várta a szépkorúakat. Mint azt az önkormányzat munkatársától megtudtuk, élménydús napban volt részük a túrázóknak.

Fotó: Bándi Kitti

– Idén második alkalommal indultak útnak a Szabadhídvégi Nyugdíjas Klub tagjai. Úti célként a dégi Festetics-kastélyt szemelték ki. Pap László polgármester úr a falugondnoki kisbusszal szállította őket a helyszínre. A megérkezést és jegyvásárlást követően egy 45 perces idegenvezetői túrán vehettek részt, ahol a kastély minden látogatható helyiségét megismerhették. Betekintést nyerhettek a Festetics család mindennapjaiba és hobbijaiba. Tárlatvezetés után megtekintésre került még a Hollandi-ház és a Szabadkőműves kiállítás. A parkhoz tartozó tó és környéke kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújtott a pihenni vágyóknak. És ahogy a kirándulás végén elhangzott: „Ez egy csodálatos hely, ahová el kell menni!" – számolt be be Bándi Kitti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában