Megkezdték a nyarat a nyugdíjasok

2023.06.29. 20:00

Hídvégi szépkorúak a királynék városában

A Szabadhídvégi Nyugdíjas Klub tagjai egy veszprémi kirándulással kezdték meg idei programsorozatukat a napokban – tudtuk meg az önkormányzat munkatársától.

Kecskés Zoltán

Szabadhidvégi szépkorúak Európa Kulturális Fővárosában: megtekintették a felújítás alatt álló veszprémi várat is.

Forrás: Önkormányzat

Bándi Kitti megkeresésünkre elmondta, hogy élményekben nem volt hiány, nem hiába választották nyugdíjasaik úticélként Európa Kulturális Fővárosát.

Mint mondta, első körben a városnéző kisvonattal megtekintették Veszprém Óvárosi részét, ahol a főbb nevezetességekről tájékoztatást is kaptak. Majd a helyiek közt nagy népszerűségnek örvendő Füge Fagylaltozóba tettek látogatást.  Ezt követően a Városháza volt az úti cél, ahova a polgármester úr, Porga Gyula, Szabadhídvég szülötte hívta meg a Nyugdíjas Klub tagjait, majd egy finom ebédet fogyaszthattak el a Hangvilla önkiszolgáló étteremben.

Nyugdíjasok a Veszprémi Arénában.
Forrás: Önkormányzat

A meglepetéseknek ezután sem volt vége: VIP vendégként látogathatták meg a szépkorúak a felújítás alatt álló veszprémi várat, ahol egy idegenvezető segítségével betekintést nyerhettek az akkori kor néhány pillanatába. Utolsó állomásként pedig Molnár Balázs vezetésével megtekinthették a Veszprémi Aréna lelátóját, a „Serleg termet” és a konditermet. A napot pedig a La-Cuki cukrászdában zárták egy fagyizással, feltéve a koronát a kirándulásukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában