Élményekben gazdag

2023.10.11. 08:00

Föld körüli utazás egy fehérvári szemével

Heten utaztak, mint a gonoszok nagycsaládostól, hogy körbeutazzák a Földet – mondta Hudoba György a Tarsoly Ifjúságért Egyesület közösségi terében, az Európa klubban kedden délután. A Márványudvarban található előadóban a fizikus élménybeszámolójából fény derült arra is, hogy mindehhez 48 napra volt szükségük.

Kecskés Zoltán

Hudoba György élménybeszámolója az Európa klubban.

Fotó: Nagy Norbert

Utazása során több mint 25 gigabájtnyi képanyagot gyűjtött, ám természetesen az összes bemutatására nem volt idő, így borítékolható, hogy hamarosan jön a „48 nap alatt a Föld körül" című előadásának folytatása is. Hudoba György július 10-én indult útnak Magyarországról és augusztus 27-én tért haza, miközben megannyi kultúrát ismert meg a családjával együtt. Jártak az Amerikai Egyesült Államokban, Tokióban, Szingapúrban, sőt még Dubajban is. A közel egy órás eseményen kiderült az is, hogy bár megkerülte a Földet, de nem lett se idősebb, se fiatalabb ezáltal, csupán eggyel kevesebbszer látta a Napfelkeltét.

Érdekes statisztika az utazásról.
Fotó: Kecskés Zoltán

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában