Frissen Fejérből

2023.08.06. 20:33

Három napon át szólt a jazz a téren (galéria)

Augusztus 4-én, pénteken komoran kezdődött az Alba Regia Feszt a székesfehérvári Bartók Béla téren. Vasárnap már szélfútta, de kellemesebb idő várta a kikapcsolódni vágyókat.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton a Lawn Dogs, a Pluto–Oláh–Balázs trió, majd Szőke Nikoletta és a Jazzplosion kedveskedett zenével a közönségnek, vasárnap pedig a városban jól ismert Mits Jazz Band, majd a Vörös Janka Group, illetve a Vörös Tamás Project előadását élvezhették a megjelentek.

Mint az MTI is emlékeztet: az Alba Regia Feszt elődjének számító Alba Regia Jazz Fesztivált 1967-től 1986-ig rendezték meg Székesfehérváron a Videoton vállalat támogatásával és a Magyar Rádió szakmai segítségével. A rendszerváltoztatást követően hosszú csend következett, majd 2000-ben és 2002-ben rendezték meg a fesztivált, amely 2014-ben szerveződött újra Székesfehérvár önkormányzata, a Kodolányi János Egyetem modern zenei tanszéke és a Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Kollégium összefogásával.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában