Változik a vezető, a kapcsolat marad

2023.08.10. 15:30

A hársfák árnyékában zajlott a harmadik piknik Isztiméren

Idén harmadik alkalommal rendezték meg az Isztiméri Uzsonnapikniket. A hagyományoknak megfelelően a bakonyi település ilyenkor látja vendégül testvértelepülésének, Krauchenwiesnek delegációját. A német kisváros polgármesterét azért is köszöntötték, mert 24 év után elhagyja a vezetői széket.

Palocsai Jenő

A testvértelepülési kapcsolat jelképénél, a Barátság kőnél, a delegáció és az isztimériek: az első sorban a főszereplők a két tricolor színeiben: feketében Szumzer László az INNÖ képviselője, sárgában Fiedler Albertné az INNÖ elnöke, pirosban az Isztiméri tűzoltók Nemes János tűzoltóparancsnokkal, fehérben Jochen Spiess Krauchenwiess leköszönő polgármestere, zöldben Gömbösné Rostaházi Judit Isztimér polgármestere

Forrás: önkormányzat

Krauchenwies első embere, Jochen Spieß és munkatársai az Isztiméren élő Orbán család meghívására magánlátogatásra érkeztek településre, de minden ilyen alkalommal lehetőséget teremtenek arra, hogy ápoljak a testvértelepülési kapcsolatot is.

-Az idei különleges alkalom volt, ugyanis Jochen Spieß- aki Isztimér díszpolgára is egyben - 24 év után átadja a polgármesteri székét szeptembertől Krauchenwiesben. Ebből az alkalomból Isztimér Község Önkormányzata, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a helyi civil egyesületek, valamint azok a községben élő lakosok, barátok, akik számára fontos ez a kapcsolat fogadással, műsorral készültek. Sőt meglepetésként lóra is ültették az ünnepeltet. Kihangsúlyozták, hogy nem elköszönnek Jochentől, csak e jelentős mérföldkő kapcsán megköszönik mindazt, amit települési elöljáróként tett Isztimérért. mondta Gömbösné Rostaházi Judit polgármester.

Isztimér polgármestere, Jochen Spieß, mellette Fiedler Albertné a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke 
Forrás: önkormányzat

A harmadik alkalommal megrendezett pikniken, ahol a cukrászmestertől ünnepi torta, a kemencéből tűzforró langalló, a szőlőhegyről pedig hűvös, de mégis tüzes bor került az asztalra, azt emelte ki az isztiméri polgármester a hársfák alatt:

-Jochen 24 éves regnálása alatt Isztiméren három polgármester állt a falu élén, de mindegyiküknél biztos kezekben volt ez az értékes kapcsolat. Ez most is így van és remélem, a jövőben sem engedi el egymás kezét a két település. Egy biztos, hogy Jochen Spieß ugyan átadja helyét saját településének élén, de Isztimér visszavárja őt, sok sikert kívánva neki az új feladataihoz, fogalmazott Gömbösné Rostaházi Judit.

Jochen Spieß Krauchenwiess polgármestere, középen Kovács György, aki a vándorbotot faragta, mely az előző krauchenwiesi látogatáskor indult vándorútra, melyet most visszahoztak, szélén Gómbösné Rostaházi Judit Isztimér polgármestere 
Forrás: önkormányzat

A pikniken nem csak a helyi borokkal lehetett ismerkedni, hanem a pincéket is meg lehetett látogatni, és ahogy lenni szokott, a közös éneklés sem maradt el a lassacskán hagyománnyá váló ünnepen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában