Frissen Fejérből

2023.07.01. 20:00

Szelek szárnyán – fotó- és festménykiállítás Horváth Hella gyógyulásáért

Mától nézhető meg a Nemzeti Emlékhely Romkert melletti Onyx étteremben Horváth Hella és Setét Anikó kiállítása. A pihentető, szemet gyönyörködtető kiállításból, pontosabban a handpan koncertből befolyó összeg Horváth Hella további gyógyulását, rehabilitációját segíti.

Házi Péter

Horváth Hella képeit, festményeit is megnézetik az érdeklődők augusztus 26-ig

Fotó: Klein Anna

A Vadmadárkórház önkéntes segítőjeként és csodálatos origamik alkotójaként is ismert könyvtáros, Horváth Hella több 2019-ben gyakorlatilag lebénult. Mint kiderült, egy igen ritka autoimmun, betegség lépett fel nála: a Guillain–Barre-szindrómában (GBS) elsősorban a perifériás idegeket támadja meg, ami nagyon nehézzé teszi a mozgást. Hella hatalmas akarattal és küzdéssel, rendkívül sok elszánással vetette bele magát a rehabilitációba: A nagyon nehéz kezdet után szerencsére folyamatos, de nagyon lassú a javulás. Hatalmas eredmény, hogy Hella ismét tud autót vezetni, nehezen, de járni is újratanult. 

Fotó: Klein Anna

Az ő további gyógyulását segíti az a kiállítás, amit a Romkert Gluténmentes Étterem Onyxban tekinthetnek meg az érdeklődők 2023.07.01-08.27 között. Setét Anikó természetfotói díszítik az egyik termem falát, a másik helyiségben pedig Horváth Hella néhány tájkép festménye látható, de vannak itt madarakról készült festmények is. A két témát a madarak és a természet szeretete köti össze. A kiállítás különlegessége, hogy megnyitó helyett az étterem kerthelyiségében Bakay Richard jótékonysági handpan koncertje zárja a rendezvényt 08.26-án szombaton 18 órai kezdéssel.  A befolyt összeg Horváth Hella további rehabilitációját támogatja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában