Az összefogást ünnepelték Alapon

2023.07.18. 12:00

Együtt lüktetett a közösség

Hamisítatlan falunap volt ismét a megye déli részén Alapon. Mikor odaértünk már javában rotyogtak az ételek a bográcsban, a futballtornán pedig éppen a legfényesebb érmekért gyepálták egymást a csapatok. Az alapiaknak dupla ünnep volt a hétvége.

Kecskés Zoltán

Boldogság és elégedettség lengte körbe a falunapot. Minden korosztály megtalálta a kedvére valót!

Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

A tikkasztó hőség ellenére az alapi labdarúgópályán felállított rendezvénysátor telis-tele volt érdeklődőkkel kora délutánra, mindenki az ünepélyes eredményhirdetés várta, hogy kiderüljön, hogy főzésben, sütésben, vagy éppen a labdarúgó tornán, kik voltak az idei év legjobbjai. 

Nyitányként Szalai János Milán polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy a rendezvény egy igazi összefogás eredménye, ami nem jöhetett volna létre, ha nincs az a rengeteg önzetlen és jó szándékú segítő, akik anyagi, vagy tárgyi felajánlásokkal hozzájárultak.

– Hagyjuk most magunk mögött a mindennapok gondjait, lépjünk ki a megszokott mókuskerékből és használjuk ki a mai nap nyújtotta lehetőségeket, hogy beszélgessünk azokkal, akikkel év közben alig, vagy egyáltalán nem sikerül. Hiszem, hogy erről kell szólnia egy falunapnak… a közösségről! Mert jó közösség nélkül a falu nem lenne más, csupán utcák és házak – fogalmazott a polgármester. Hozzátette azt is, hogy az alapiak duplán ünnepeltek. Hiszen amellett, hogy a falunap mindig a közösségekről szól, a helyi sportegyesület 75. évfordulója előtt is tisztelegtek. Az ünnepség részeként a faluvezető  emlékplakettet adományozott az Alap Községi Sportegyesületnek, valamint Bauer Ákos elnököt és Fenekes László edzőt polgármesteri dicséretben részesítette.

A faluvezető állításával csakis egyet tudunk érteni, hiszen ez az esemény – ahogy tapasztaltuk is – a tökéletes kikapcsolódás mellett egyszersmind a baráti társaságok találkozásának helyszíne is volt, zrikálásokkal, tréfálkozásokkal és ebből adódó mosolyokkal. A teljesség igénye nélkül volt itt tehát kispályás labdarúgó-bajnokság, főző- és sütiverseny, ugrálóvár, óriás darts, arcfestés, hordó élményvasút,  valamint megannyi fellépő – köztük Matyi és a Hegedűs, Dudar Feri, Ten Dance, Queen emlékzenekar – látványos produkciói a színpadon, majd retró disco hajnalig.

Minőségi fellépők léptek a színpadra, köztük a Ten Dance is, akik látványos produkciókkal kápráztatta el a telt házas közönséget
Fotó: Kiss Ágnes / önkormányzat

De visszatérve a falunapi versenyek legjobbjaira, a díjakat a polgármester és az egyik képviselő adta át. Mint mondták, izgalmakban és szorgoskodásban nem volt hiány egyik terepen sem, a résztvevők igazán kitettek magukért.  A focikupát a „Csiki” gárdája hódította el a Szundi Team és Kék Szék előtt. A legjobb játékos Gábris Róbert, a legjobb kapus a tavalyi év után ismét Aranyos Ádám lett, a gólkirályi címet Zvezdovics Bence zsebelhette be. A főzőversenyben a „Pörkölt ördögök” névre hallgató különítmény diadalmaskodott a Rokonokat és Tej-föl csapatát megelőzve. A sütőversenyt, Margaréta Nyugdíjas Klub sós desszertje nyerte, ami nem csak mutatós, de finom is lett. A második és harmadik helyet Strasszer Bálint Antalné, valamint Somogyi Imréné finomságai hódították el, míg a különdíjnak  Rabóczki Ildikó ínyencsége lett. 

A rendezők bíznak benne – ha Isten is úgy akarja –, jövőre ismét lesz falunap, hasonló lelkesedéssel és vidámsággal megtöltve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában