Határozottan jó üzlet

2023.07.03. 21:00

Ajándékcsomagot ér a kutya elől elhúzott fazék Lepsényben

Az a lényeg, hogy lyukas legyen a fazék. Ütött-kopott, amiben otthon paprikás krumplit főztek valamikor és már a kutya elől húzták el. Természetesen azért legyen elmosva.

Hajdú Marianna

Ez egyáltalán nem vicc. Borsos Györgyöt, a Közösségi Könyvtár vezetőjét kérdeztük a hétvégi XII. Lyukas Fazék Fesztivál főszereplőjéről, a lyukas fazékról.

– Olyan fazekak érkezését várjuk a hétévéig, amit nem sajnálnak elajándékozni a tulajdonosaik, mert el fogjuk kobozni a győztestől. Minden évben ugyanis az a szokás, hogy a nyertes fazekat dátumozzuk és aláiratjuk a fesztivál fellépőivel - tudjuk meg a könyvtárvezetőtől.

A kínálkozó lehetőség határozottan jó üzlet. A “legszemrevalóbb” azaz a legócskább fazék tulajdonosa egy hatalmas ajándékcsomagot kap a rozzant fazekáért cserébe.

Tehát mindenféleképpen "kézműves" fazéknak kell lennie, ami annyit tesz, hogy házi használatban megkopott, megöregedett, megfáradt, konyhaszolgálatot magamögött hagyott edényt lehet csak bevinni – a mosófazék nem tartozik ide, a kalapáccsal és egyéb eszközökkel viseltessé eszkábált "hamisítványokat" pedig azonnal felismerik a szakértők. A valaha szebb napokat látott edényeket szerdáig van mód bevinni a Közösségi Könyvtárba. 

A fesztivál a megszokotthoz képest most csak egy napos lesz a hétvégén, de a július 8-i programsorozat annál színesebbnek ígérkezik. Az egész napos ingyenes körhinta és ugrálóvár mellett, a Döge Dog Training Kutyaiskola bemutatója szerepel majd újdonságképp a programok között. Fellép a Tótágas Tornárium légi tornabemutatójukkal és a Sweet Dreams Tánc-Sport Egyesület. Érkeznek a Marvel szuperhősök is interaktív műsorukkal, majd őket követően a Los Andinos együttes zenél a közönségnek. Az eredmény hirdetéseket és a díjak átadását a Fedák Sári Színház örökzöldekkel és slágerekkel teletűzdelt operett előadása követi. A nap sztárvendége Meggyes Csabi és Doree lesz,  fellépésüket követően hajnalig tartó utcabálban mulatozhatnak a vendégek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában