Jó hír a vidék Magyarországának!

2023.06.11. 13:00

Lendületet adott a Magyar falu program Sáregresnek is

Magyarország Kormánya eltökélt a magyar vidék fejlesztése és fejlődése mellett, ezért 2023-ban is meghirdette a Magyar falu programot út, híd, járda építése és felújítása körben. Az olyan kisebb települések, mint Sáregres pedig kapva kap az alkalmon, hogy tovább fejlődhessenek. Erről beszélt többek között a település polgármester asszonya, Albertné Tiringer Mária.

Kecskés Zoltán

Szó szerint kivirágzott Sáregres az elmúlt években.

Forrás: Önkormányzat

Sáregres 2023-ban is szeretne élni Magyar falu programos pályázati lehetőségekkel: járdafelújítási fejlesztésre tervezzük benyújtani a támogatási igényünket. Ezzel a gyalogútjaink harmadik üteme valósulhatna meg, hiszen egy szakasz már lezárult, a második része pedig még folyamatban van – kezdte beszélgetésünket a faluvezető, majd a 2018-ban induló kezdeményezést méltatta:

Forrás: Önkormányzat

– Az elmúlt években folyamatosan pályáztunk különböző infrastrukturális fejlesztésekre a program keretében. Így újulhatott meg az orvosi rendelő, az óvoda udvar, a közterületi játszótér, a központban található járda és a belterületi közút hálózat. A falugondnoki busz beszerzésével és a segítő szolgálat létrehozásával így részesülhet a helyi lakosság olyan személyszállítással kapcsolatos szolgáltatásban, ami megkönnyítheti a településen élők mindennapjait. Az elmúlt években ráadásul az egyházak sikeresen pályáztak a köztemető felújítására és készülhetett belső út, épülhetett kerítés, megtörténhetett a ravatalozó belső felújítása és sikerült beszerezni hulladéktárolókat, padokat és kerékpártárolókat. És végül, de nem utolsósorban a programnak köszönhetően zárulhat le hamarosan a Csók István Művelődési Ház energetikai felújítása. Összefoglalva jelentősen javulhatott az életminőség és a helyiek komfortérzete a községünkben a fejlesztésekkel, amelyeket természetesen szeretnénk folytatni az adott lehetőségek kiaknázásával – zárta gondolatait Albertné Tiringer Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában