Csapatban és egyéniben is megmérkőztek

2023.06.25. 18:17

Közel kétszáz rejtvényfejtő ült asztalhoz a XXI. Kedvenc Kupán

A rejtvényfejtők legnagyobb székesfehérvári versenyén, a XXI. Kedvenc Kupán 199 egyéni versenyző és 30 csapat ült asztalhoz, ragadott tollat és igyekezett megfejteni a feladványokat.

Héjj Vivien

Vasárnap délelőtt csapatokban keresték a megoldásokat a versenyzők

Fotó: Fehér Gábor

A rejtvény fejleszti a szókincset, megdolgoztatja az agyat, s mindemellett szórakoztató időtöltést is kínál. Az idei évben immáron huszonegyedik alkalmához érkezett a Kedvenc Kupa. A rejtvényfejtők versenyén résztvevők kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szinteken mérkőztek meg egymással.

A nevezők száma az előző évhez képest tovább emelkedett, ugyanis ezúttal 199 egyéni versenyző és 30 csapat ült asztalhoz a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban megtartott kétnapos versenyen. A rendezvényt házigazdaként a 2002 áprilisában alakult Székesfehérvári Rejtvényfejtő Klub jegyzi. A közösség célja a szabadidő tartalmas eltöltése, a rejtvényfejtés népszerűsítése, a rejtvényfejtők összefogása, az általános műveltség növelése, no és persze az olyan versenyek szervezése, mint a Kedvenc Kupa.

Az egyéni versenyben indulóknak két rejtvényt kellett megfejteniük két óra alatt, míg a négyfős csapatokra négy rejtvény várt, amit a rendelkezésre álló másfél óra alatt kellett megoldaniuk. A dobogós helyezettek éremmel és ajándékcsomaggal térhettek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában