Ingyenes applikáció

2023.06.21. 18:55

Kompetens segítséget kapnak a szülők, ha rosszul van a gyerek

A közelmúltban bemutatott Semmelweis HELP névre hallgató applikáció és weboldal abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége, vagy balesete esetén mikor kell elindulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek.

Ingyenes alkalmazás és weboldal indult el

Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

Az ingyenesen letölthető applikáció tudásbázisa 220 gyerekbetegséget tartalmaz, az összeállítást az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei készítették. A hazai szinten egyedülálló fejlesztést kétéves munkát követően június közepén mutatták be a nagyközönségnek – írta meg a semmelweis.hu.

Krivácsy Péter, a Semmelweis HELP orvos szakmai vezetője, a Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője elmondta: a fejlesztés a 18 év alatti korosztály elsősorban heveny tüneteinek ellenőrzésére használható. Az elsődleges cél az, hogy a beteg gyerekek a megfelelő ellátási szintre jussanak. Kiemelte, hogy sok segítséget rejtettek el a felhasználóknak, de fontosnak tartja az applikáció higgadt és körültekintő alkalmazását. A tervek szerint a jövőben az applikáció további fejlesztésekkel bővül a felnőtt korosztály számára (pl. szülészet-nőgyógyászat, kardiológia). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában