Játékos tanulás

2023.06.09. 19:45

Interaktív bemutatók és tanár-diák focimeccs – így telt a Diákönkormányzat napja a Rákócziban

Ismeretterjesztő előadások, érzékenyítő foglalkozás, interaktív bemutatók és sportfoglalkozások várták a rákóczis diákokat a hét utolsó munkanapján.

Héjj Vivien

Interaktív bemutatók várták a gyerekeket

Fotó: NAGY NORBERT

A tanév vége közeledtével a hagyományoknak megfelelően idén is játékokkal és ismeretterjesztő foglalkozásokkal teli délelőtt várt a rákóczis diákokra. A programokért ezúttal az iskola diákönkormányzata felelt, s nem túlzás ha azt mondjuk, sikerült igazán tartalmas és eseménydús délelőttöt varázsolniuk.

– Évtizedes hagyomány nálunk, hogy a tanév vége felé a diákönkormányzat lehetőséget kap arra, hogy egy napra a diákok találják ki, hogy mit szeretnének csinálni, hogyan szeretnék búcsúztatni a tanévet. Azt mondhatom, hogy az intézményben nagyon aktív a diákönkormányzat, a 7. és a 8. évfolyamosok az őket támogató pedagógus vezetésével nagyon sok városi rendezvényen megjelennek, az érdekképviseletben aktívan és ügyesen részt vesznek – mondta a DÖK munkájáról Kövecses Csilla, a Székesfehérvári II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója. Hozzátette, a tapasztalat azt mutatja, az általános iskolában aktív diákok középiskolás éveikben is szívesen bekapcsolódnak a diákönkormányzat életébe.

Természetesen egy sakkjátszmára is volt idő és lehetőség
Fotó: NAGY NORBERT

Az idei rendezvényére több hivatalos és civil szervezet érkezett, melyek bemutatták a diákoknak tevékenységüket, legyen az például katonai toborzás, tűzoltó vagy rendőrségi kutyás bemutató. Utóbbit a gyerekek részéről rendkívüli érdeklődés fogadta, majdnem annyian nézték, mint a tanár-diák futball mérkőzést, mely végül 2-4-es diákgyőzelemmel zárult.

Az iskola tanulóinak Lengyel Zsófia, az önkormányzat esélyegyenlőségi referense és vakvezető kutyája, Mokka tartott érzékenyítő foglalkozást. Az iskola alapítványa jóvoltából a tornateremben utazó planetárium fogadta a gyerekeket, melyben a naprendszerről és a galaxisokról kaptak érdekes és értékes tudásanyagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában