Virágosítás

2023.05.07. 07:30

Városszépítés – ahogy a Szöcskék csinálják

Közösségi összefogásból szépült Ercsi több közterülete, melyek immáron virágba borulva mutatják be a tavasz ragyogását.

Héjj Vivien

A Duna-parton is csodás színekben pompázó virágok fogadják a helyieket és a kirándulókat

Forrás: Ercsi Önkormányzata

– Az első „fecskék”, akik „Szöcskék”, megérkeztek városunkba és nagyon szép, ízléses dolgokat alkottak – fejezte ki elismerését Ercsi közösségi oldalán a városgazdálkodási irodavezető, aki egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik a település közterületeit csinosító virágosítási akcióban aktív szerepet vállaltak.

No, de kik is a Szöcskék? A SzöCsKE Egyesületet 2023 februárjában helyi önkéntesek, egy lakóhelyükért aktívan tevékenykedő közösség tagjai hozták létre. A rövidítés pedig nem más, mint: Szőlőhegyi Családok Kreatív Egyesülete.

A közösség összefogásának köszönhetően virágba borult Ercsi
Forrás: Ercsi önkormányzata

– A közösség legfőbb célja a lakóközösségek, szomszédi viszonyok, hús-vér emberi kapcsolatok kialakítása ebben az egyre inkább virtuális világban. Minden korosztályt szívesen látunk, minden korosztállyal szívesen dolgozunk együtt. – fogalmazták meg céljaikat az egyesület megalakulásakor annak alapítói, akik ezúttal is aktív közösségi munkával tették szebbé, élhetőbbé városukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában