Fontos kérdések, jó hangulat

2023.05.13. 17:00

Székelyföldi találkozón vett részt a NaTE

Magyarországi és horvátországi egyesületek gyűltek össze Oklándon a múlt hétvégén, hogy az európai uniós pályázatokról, lehetőségekről és kihívásokról tárgyaljanak. A delegációk között volt a Nagykarácsony Testvér-településeiért Egyesület is.

Kecskés Zoltán

Székelyföldi kirándulás NaTE módra.

Fotó: Egyesület

Testvértelepüléseink és az EU címmel szervezett négynapos találkozót az Comite Oklánd Egyesület, ahol olyan fontos témákat boncolgattak, mint az Európai Unió jelenlegi helyzete, az Ukrajnai háborús helyzet, vagy éppen a diszkrimináció, de természetesen kulturális kérdések (viselet, néptánc, ételek) is terítékre kerültek. Ahogy azt Szekeres Bélánétól megtudtuk, partnerségi tanácskozáson túl jutott idő a szórakozásra, a kirándulásokra is (oklándi unitárius templom, Gyilkos-tó, Zeteváraljai víztározó, Békás-szoros) is,  mely által közelebb kerülhettek egymáshoz a civil szervezetek. A kötelező programok mellett egy rendhagyó gasztronómiai rendezvényt is tartottak.

Összekovácsolta a közös főzés az egyesületeket.
Fotó: NaTE

– Sorshúzással döntöttük el, hogy ki kivel fog közösen főzni, valamint mit. Készült birkapörkölt- főtt burgonyával, nyúlpaprikás, sült pisztráng salátákkal, kakaspörkölt nokedlivel, hagymás rostélyos, szarvas tatár, Szarvas leves - mindenféle földi jóval. Mondhatom minden nagyon finom lett, mindenki a legjobb formáját hozta. Köszönettel tartozunk minden vendéglátónak, minden vendég résztvevőnek ezért a rengeteg élményért, a közös munkáért, a tartalmas napokért! Büszkén képviseltük Dél-Fejért!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában