Gyermekrajzok keltik életre Petőfi Sándort

2023.05.01. 11:30

Forradalmár költőnk előtt tiszteleg a Tolnai u. Tagkönyvtár legújabb kiállítása

Még élénken az emlékezetünkben élhet április közepe, amikor is kíváncsi, csillogó szemek töltötték meg Palotaváros bibliotékáját. Igaz, ez már eléggé megszokott, hogy a Kalincsákné Molnár Zsuzsanna által vezetett VMK Tolnai u. Tagkönyvtára gyerekek örömteli zsivajától hangos.

Kecskés Zoltán

A pályázati kiírás szerint 2 témában alkothattak a gyerekek: Petőfi Sándorról rajz vagy valamelyik szabadon választott verséhez illusztráció készítése.

Fotó: Kalincsákné Molnár Zsuzsanna

Bár sokszor hallani, hogy a könyvtáraknak lejárt az ideje, idejétmúlt... Ugyan, kérem! Ebből az eseményből táplálkozva ez koránt sincs így.  Ezúttal a Petőfi- Emlékév kapcsán meghirdetett rajzpályázat eredményei okán voltak izgatottak a Teleki, Bory, Vasvári iskolákból érkező lurkók a bolondos hónap idusán, akik ceruzával, zsírkrétával, festékkel, vagy éppen vegyes technikával készült alkotásaikat díjazták. 

Akkor a szervezők bejelentették, hogy valamennyi alkotást (77!) május 2. és 31. között kiállítják a Tolnai u. 30. szám alatti épületben. Nos, örömmel jelenthetjük az előkészületek már javában zajlanak és minden készen áll a tárlatra. Tudtuk meg Kalincsáknétól, a tagkönyvtár vezetőjétől, aki munkatársaival együtt izgatottan várja, hogy keddtől minden érdeklődő, illetve könyvtárba érkező olvasó saját szemével láthassa a csodálatos műveket és azon keresztül Petőfi Sándor koszorús költőnk alakját, illetve munkásságát. A képek önmagukért beszélnek. Aki nem hiszi, járjon utána! Mi is megtesszük holnap! A kiállítást a könyvtár nyitvatartási idejében lehet megtekinteni. Keddtől péntekig 11- 19 óráig, szombaton 10- 17 óráig tart a nyitva tartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában