Kertművelés

2023.04.29. 21:55

Ültetésre fel! – díjazásban részesül a legszebb konyhakert

Hét kategóriában nevezhetnek a pusztaszabolcsi magánemberek és kertművelő közösségek „A legszebb konyhakertek” versenyre. A jelentkezési határidő: június 15.

Héjj Vivien

A felhívásra jelentkezhet bárki, aki konyhakerti növényeket, gyümölcsöket termeszt saját, vagy bérelt földterületen.

Forrás: pixabay.com

Idén is meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot Pusztaszabolcs önkormányzata. A program célja elismerni a kertművelők munkáját, és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer-, és gyógynövényt, gyümölcsöt.

Az program témája: „komposztáljunk – használjunk komposztot”. A felhívásra jelentkezhet bárki, aki konyhakerti növényeket, gyümölcsöket termeszt saját, vagy bérelt földterületen. Nevezni balkon (erkélyen kialakított), mini (50 négyzetméter alatti), normál (50 négyzetméter feletti), közösségi (csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek), valamint három zártkerti kategóriában lehet a jelentkezési lap kitöltésével és leadásával.

Jelentkezési lap a művelődési házban kérhető, bővebb információt Nagy Gábor Lóránt, a program koordinátora ad. A nevezők a verseny idején készíthetnek balkonjukról, kertjükről fotókat, melyekkel segítik a bírálók munkáját. A jelentkezési határidő június 15., csütörtök, az eredményhirdetés július végén, a Szabolcs napokon lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában