Vízre fel!

2023.04.28. 14:52

Péntek este is velencei-tavi hajókázás a madárrezervátumba - íme pár tipp a kellemes útért

A Velencei-tó madárvilágának csendes, védett birodalmába enged bepillantást az a hajótúra, amely április 28-án, azaz ma este 18 órakor indul az agárdi hajókikötőből. Szakavatott vezető mesél a vízi életről.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az Expedíció Velencei-tó Tömegsport és Környezetvédő Egyesület hajótúrái között talán a legtermészetközelibb a madárrezervátumos sétahajókázás.

Az Agárd hajó védett fedélzetén fedezheti fel a látogató a Velencei-tó belső szépségeit. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal (DINPI) együttműködve indított sétahajó járaton Kiss Péter, a DINPI Velencei-tó, Velencei-hegység és a Dinnyési-fertő őrkerület vezetője szakértő vezetésére számíthatnak a résztvevők. A 18 órakor induló hajótúra 1-másfél órás lesz, s a kiindulási pontra térnek vissza.

Íme pár jótanács a sétahajókázásra készülőknek:

  1. A vízen mindig pár fokkal hűvösebb van, ezért érdemes eggyel melegebben felöltözni, mint ahogy azt a szárazföldön tennénk
  2. A hajón nincs lehetőség mosdóba menni, erre érdemes felkészülni
  3. Pár falat étel, ital jól jöhet a hátizsákban
  4. Remek naplementére lehet számítani, érdemes élesíteni a fotós felszereléseket

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában