Nem bizonyított, hogy volt- e méreg a "jutalomfalatokon"

2023.04.19. 13:00

Megvan az öreghegyi kutyagyűlölő férfi? Kamerafelvétel készült arról, ahogy a szilánkosra tört csontokat bedobja a kertbe

Felrobbantotta a közösségi oldalt az a kép, amelyen kitakarva látható egy fekete kabátos férfi Öreghegy egyik utcájában, egy ház kerítésénél állva. A kép egy videófelvételből származik, s a posztolója szerint az illető éles csontokat dobott be a kertjükbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csontokon volt-e bármilyen méreg, mert szerencsére a kutya nem evett belőle. A gazdája feljelentést fontolgat.

Házi Péter

Forrás: olvasó

Amint arról a feol is írt, az elmúlt napokban több, Öreghegyen élő számolt be furcsa esetekről, magántulajdonú kertbe kiszórt, olykor éles végű csontokról.

Az egyik bejegyzés írója nemrég egy fotót is kirakott, természetesen a személyiségi jogokat betartva - tehát az illető arcát kitakarva - a közösségi oldalra arról az illetőről, aki a bejegyzés írója szerint feltehetően ártó szándákkal szórta be a kertjükbe az éles végű csontokat. Magáról az esetről már írtunk, de azóta olyan véleményáradat indult el a bejegyzésnél a fotóval kapcsolatban, hogy érdemes az üggyel még egy kicsit foglalkozni. A hozzászólásokat olvasva az a kérdés merülhet fel, vajon van-e joga a kutya gazdájának nyilvánosság elé tennni annak az illetőnek a fotóját (mégha kitakarva is), aki feltehetően ártó szándékkal szórta be a csontot egy magánterületre? Egy olyan kertbe, amelynek a tulajdonsát egyébként nem is ismeri. Mivel egyelőre nem bizonyított, hogy a csontok valóban mérgezettek voltak-e, ezért akadt olyan hozzászóló is, aki szerint nem kell az emberekről egyből a legrosszabbat feltételezni, nincs abban semmi rosszindulat, ha valaki ételt próbál adni egy ebnek. Mindenesetre azt a hozzászólók többsége tényleg furcsának tartja, hogy egy ismeretlen ember a gazda tudta, beleegyezése nélkül "etetni" próbál egy kerítésen belüli kutyát.

Minderre reagálva a bejegyzés írója úgy fogalmaz: Éles, szilánkosra tört főtt csirkecsontról van szó, ami veszélyes, az illető alaposan körülnéz, mielőtt közelebb lép a házhoz, tehát ne legyünk naivak, hogy jutalom falatokat hozott. Semmilyen körülmények között nem elfogadható ez. A posztban egyébként feltételes módban írtam az illetőről és mellesleg kitakarva, védve az arcát és a jogait. Ha nem csinált semmit, nincs mitől tartania. Nekem viszont szívem joga, sőt kötelességemnek érzem figyelmeztetnem a környezetem és védeni az állataimat egy figyelmeztető poszttal ha valaki (nem csak állatok, de gyermekek számára is) veszélyes dolgokat dobál be az udvarunkba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában