Úgy tűnik, szerencsére csak egyedi eset volt

2023.04.14. 11:30

Személyes bosszú, esetleg zsigeri kutyagyűlölet állhat az öreghegyi mérgezés hátterében?

Valaki vagy valakik mérgezett csirkehúst szórtak szét Öreghegyen, és sajnos egy kutyát sikerült is kórházba „küldeniük”. Mivel a rendőrségre nem érkezett bejelentés hasonló ügyben, ezért nagyon úgy tűnik, hogy szerencsére csak egyedi esetről van szó.

Házi Péter

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Amint arról beszámoltunk, az öreghegyi Püspökkertváros garázssoránál, ami az óvoda felé vezető gyalogút mellett van közvetlenül, a múlt hétvége környékén valaki vagy valakik mérgezett csirkehús darabokat szórtak szét. Legalábbis a közösségi oldalakon terjedő hír szerint lehetettek ezek a darabok mérgezettek, mert a környék egyik lakójának kutyája, miután evett a húsból, rosszul lett. Kórház lett a vége, hatvanezres számlával. Szerencsére a kutya megúszta a „kalandot”.

Amint az esetről tudó öreghegyi lakó a feol érdeklődésére elmondta, hivatalosan magánterület az a rész, ahol a mérgezett húsdarabokat eldobálták, viszont teljesen nyitott, így az ott lakók, a pizzériát látogatók, az óvodába járók a futók, a kutyát sétáltatók is rendszeresen használják. Kérdésünkre, miszerint esetleg személyes vita, nézeteltérés nem állhat-e az eset hátterében, kifejtette, szerint nem lehet szó egy esetleges sérelem miatti "visszavágásról", mert nagyon sokan sétáltatnak erre kutyát, a szóban forgó eb pedig, aki sajnos evett a darabokból, valójában egész messze lakik a területtől. Ugyanakkor sajnos már láttunk olyat, amikor valamilyen személyes ok miatt így vett valaki elégtételt egy másik emberen...

Sajnos a kutya gazdája tudomásunk szerint nem tett rendőrségi feljelentést az ügyben, feltehetően az ijedtsége miatt inkább négylábú kedvencének pátyolgatásával foglalkozott igencsak érthető módon. 

Mindenesetre megkérdeztük a rendőrséget, érkezett-e hozzájuk ilyen jellegű bejelentés, feljelentés a városrészből az elmúlt időszakban. Mert ha igen, akkor az jelenthetné esetleg azt, hogy valakik módszeresen mérgezni próbálják a kutyákat. Nos, a rendőrség válasza szerint az általunk említett eset kapcsán a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra válaszadásukig bejelentés vagy feljelentés nem érkezett. Ami egyébként megnyugtató, hiszen a gazdik nyugodtan sétáltathatják kedvenceiket! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában