Akár két év börtönt is kaphat, aki maradandó egészségkárosodást okoz egy állatnál.

2023.04.15. 20:00

Mégsem egyedi eset! Vélhetően szándékosan mérgezik a kutyákat Öreghegyen

Néhány nappal ezelőtt felhívtuk a figyelmet arra, hogy Székesfehérvár egyes részén mérgezik a kutyákat. Ez a hír terjedt el ugyanis a közösségi médiában és most, pár nap elteltével egyre több panaszos gazdi jelentkezett.

Déri Brenda

Fotó: Pixabay

Mint írtuk a közösségi csoportokban szárnyra kapott információk szerint Székesfehérváron, Öreghegyen, a Püspök Kertvárosban mérgezett csirkedarabokat szórtak el. Utánajárva az esetnek kiderült, hogy egy környéken élő gazda kutyája kórházba is került, nem sokkal azután, hogy evett a mérgezett csirkedarabokból. Sajnos a kutya gazdája tudomásunk szerint nem tett rendőrségi feljelentést az esetet követően, vélhetően jobban foglalkoztatta az állat felépülése, mintsem az elkövető kiléte. Mindenesetre még akkor megkérdeztük a rendőrséget, hogy érkezett-e hozzájuk ilyen jellegű bejelentés vagy feljelentés az adott városrészből az elmúlt időszakban. De válaszadásukig sem feljelentés, sem pedig bejelentés nem érkezett, ami egyben arra is utalt, hogy talán egyszeri eset és nem módszeres állatmérgezés állhat a háttérben. Legalábbis ezt hittük, egészen addig, amíg szemben nem találtuk magunkat egy újabb kutyatulajdonos levelével. 

Valaki április 5-én 11:58 perckor Székesfehérváron Öreghegyen vélhetően megpróbálta megmérgezni a kutyáinkat, szerencsére a kameránk megfelelő minőségben rögzítette az egészet – írta április 15-i bejegyzésében egy gazda, aki a feol megkeresésére elárulta, hogy élesre tördelt csirkecsontokat szórt be valaki a kertjükbe, ám szerencsére az ingatlanjukra felszerelt térfigyelő kamera rögzítette az esetet, így érdemben is tudnak lépni az elkövetővel szemben, hogy a jövőben ne tudjon hasonló cselekményt véghez vinni. Érdeklődésünkre, miszerint ettek-e a kutyák a kiszórt csirkecsontokból szerencsére nemleges válasz érkezett.

– A kutyáink a házban tartózkodnak, amikor nem vagyunk otthon, így nem ettek a csontokból, amiken egyébként nem látszott semmi. De ez egyrészről nem jelenti azt, hogy nem volt mérgezett, másrészről pedig már magában az élesre tört csirkecsont is kárt tehet a kutyákban – mondta az eset kapcsán a gazda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában