Fakímélő megoldás

2023.04.30. 09:00

Májusfa helyett május-kerék Sáregresen! De miért is?

Egyes helyeken nem sokat vesződnek a faállítással: Sáregresen például már egy évtizede a zöldágazás szokása honosodott meg helyette. Az okokról a település polgármester asszonya beszélt a feol.hu-nak.

Kecskés Zoltán

A Csók István Művelődési Ház udvarán állították fel Sáregresen a május-kereket.

Forrás: Önkormányzat

– Sáregresen körülbelül 10 éve május-kerék készül a Csók István Művelődési Ház udvarára. Ez egy környezet barát, "lombos fakímélő" megoldás a tavaszt köszöntő hagyományőrzés megvalósítására. Az ötlet egy helyi lakosunktól, Hermann Máriától származik, aki sok éven keresztül aktívan közre is működött abban, hogy ez a gyönyörű színes szimbólum ékesítse egy hónapon át a településünket – mondta Albertné Tiringer Mária hozzátéve, hogy az idei is már elkészült és a napokban helyzték ki a művelődési ház udvarára.

Forrás: Önkormányzat

–  Évről évre az önkormányzati dolgozók és helyi önkéntesek alkotják meg ezt a gyönyörű alkotást és ez idén sem volt másként! A szorgos kezek egy magas rudat rögzítettek a földbe, amelynek a végére szalagokkal díszített szekérkereket tűztünk. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy ezek a szép, színes szalagok táncolhassanak a szélben, szimbolizálva a tavaszt és a szerelmet!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában