Túra a javából

2023.02.21. 12:00

Motorosok lepték el a dégi kastélyt

Még 2022 év végén adták át megyénk újabb ékszerdobozát, amely ismét régi pompájában ragyoghat. Ahogy a felújított dégi Festetics-kastély ünnepségén is elhangzott: egy csodálatos hely, ahová el kell menni!

Kecskés Zoltán

A bács-kiskun megyei motorosok Dégen jártak.

Ennek a szellemében keltek útra a Bács-Kiskun megyei motorosok a mögöttünk hagyott hétvégén, élükön – mint utólag kiderült – egy motoros hölggyel. Hihetetlen volt, ott álltam és sorra érkeztek a tetőtől talpig bőrbe öltözött szigorú külsejű motorosok, akik a bukósisakból és a kabátból „kiugorva”, egymást megölelve, nagy mosollyal ünnepelték, hogy elértek úticéljukhoz.

„Alföldiként szinte éhezünk a Dunántúli régiók felfedezésére."

Beszédbe elegyedtem velük. A banda női tagja, Dezsőfi Mónika meglehetősen nyitott volt, és elmesélte, olyan "motorosbarát" kulturális örökség helyszíneket kerestek, ami könnyen megközelíthető. Legfőképp látványgazdag, érdekesség. Így esett a választásuk a neten böngészve a dégi kastélyra.  

Motoros gépcsodák a felújított dégi Festetics-kastélynál.
Forrás: Interjúalany

– Alföldiként szinte éhezünk a Dunántúli régiók felfedezésére. A 70 hektáros parkos-vízparti panoráma, gyönyörűen gondozott, impozáns. A Hollandi ház pedig nekem szakmába vágó érdekesség. A kastély robusztus, előkelő építmény. Órákat lehetne időzni. Dég az eddigi egyik legjobb hazai túránkként marad meg bennünk és osztjuk is ezt a motoros társadalomban. Imádtuk minden percét – osztotta meg tapasztalatit Dezsőfi Mónika, aki a hétköznapi életben egyébként vezető ápolóként dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Kórház Aneszteziológia és Intenzív osztályán. Érdeklődésemre elmondta, hogy a munkája során valóban annyi motoros tragédiát lát, hogy visszatartó, segítő erőként hat a "lovai" megzabolázásában, ugyanakkor pont ez a szenvedély, ami kikapcsolja és feltölti. Búcsúzásképp megígérte, hogy vigyázni fog magára és nem engedi, hogy eluralkodjon rajta a hév.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában