A fánk sem maradhatott el

2023.02.14. 08:00

Jelmezes futással űzték a telet Bogárdon

A farsangi időszak apropójából február 12-én, vasárnap a helyi művelődési háznál jelmezes futók gyülekeztek, hogy megkíséreljék elűzni a telet. Sok mozogni vágyó gondolta úgy, hogy részt vesz a Runbogárd Futócsapat által szervezett futáson. Lapunknak Varga Katalin szervező számolt be az eseményről.

Kecskés Zoltán

Maskarába, álarcba bújt sárbogárdiak egy képen. Minden korosztályból voltak résztvevők.

Forrás: Szervezők

Vasárnap délután 15 órakor volt a gyülekező a művelődési háznál. A rajt előtt még Hrozik Edit jóvoltából egy rövid bemelegítés következett, aztán közel 50 álarcos-jelmezes figura indult útnak: volt ott szörny, bohóc, Mickey és Minnie egér, ördöglány és sok-sok érdekes figura. A mezőnyt több biciklis kísérte ezen a kellemes délutánon.

Hrozik Edit tartotta a bemelegítést a rajt előtt.
Forrás: Szervező

– A farsangi „télűző” futóverseny ötletével egyik kedves ismerősöm keresett meg, hogy tervezünk-e mulatságot Runbogárd módra, ahol a felnőttek és gyerekek egyaránt jelmezben sportolhatnak. Tetszett az ötlet és gyorsan meg is hirdettük az eseményt. Magával ragadó élmény volt, hogy maskarába, álarcba bújt bogárdiak egy jót futottak a városban – kezdte élménybeszámolóját Varga Katalin, majd a részletekre is kitért. 

A jókedv végig garantált volt.
Forrás: Szervezők

– A táv négy kilométer volt, laza kocogó tempóban mentünk és futottuk szinte körbe a várost. A cél szintén a művelődési ház volt: ott jutalmul farsangi fánkok várakoztak a résztvevőkre, melyek nagyon gyorsan elfogytak. Természetesen. Ezen felül az indulók nem mehettek haza üres kézzel. Molnár Marcsinak köszönhetően mindenki mentes csokoládét kapott, míg a Sárbogárdi Rendőrkapitányság tornazsákokat, kulcstartartókat, kerékpárra szerelhető fényvisszaverőket ajánlott fel. A rendezvény egyben jelmezverseny is volt, minden futó szavazott a számára legötletesebb jelmez viselőjére, aki egy tortával lett gazdagabb (Bognár Judit/ boszorkány). Öröm számomra, hogy a futást és sportot kedvelő barátok, ismerősök eljöttek, jövőre pedig jön a folytatás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában