Frissen Fejérből

2023.02.09. 12:01

Fehérvári videós is szerepel a top 20 hazai influenszer között

Csenki Patrik, azaz Unfield Kislángról költözött családjával Székesfehérvárra már hosszú évekkel ezelőtt.

Szanyi-Nagy Judit

Csenki Patrik "offline" beszélgetések rendszeres vendége. A képen Kiss Imi influenszer, műsorvezető, valamint a gémerek: Isti, Unfield, Kovács Zsolti és DoggyAndi

Forrás: Nagy Balázs / Új Néplap (archív)

A népszerű videómegosztó portálra, a YouTube-ra eredetileg azért regisztrált, hogy rapperként ismerhessék meg őt az emberek. Ezzel szemben manapság leginkább autókkal, kütyükkel, utazással vagy éppen főzéssel kapcsolatos tartalmakat gyárt, de úgynevezett gamingvideóit (játékokkal kapcsolatos tartalmait) is sokan követik, szeretik. 

Lapunk utoljára három évvel ezelőtt beszélgetett a huszonéves fiatallal, aki akkor még azt mondta: a számokat tekintve az egymillió feliratkozót szeretné elérni a csatornáin, a videók készítését pedig egészen addig kívánja folytatni, amíg ő is jól szórakozik közben. 2023. február 9-én UNFIELD nevű oldalán 636 ezer feliratkozót, UNFIELD_GamePlay nevű oldalán 391 ezer főt számlálhatott.

Unfield a húszas évei elején, 2020-ban
Forrás: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap (archív)

Most azonban egy újabb mérföldkövet is elért, ugyanis a magyar Forbes magazin elkészítette a legértékesebb hazai influenszerek ez évi listáját, amelyen Csenki Patrik az előkelő 18. helyet szerezte meg, megelőzve olyan embereket, neveket, mint Radics Peti vagy Dancsó Péter. Ráadásul a "kalapban" száznyolcvan tartalomgyártó neve szerepelt, ez szűkült negyven, majd végül húsz főre. Az eredményeknél számított az adott személy közösségi médiás aktivitása, követőbázisa, potenciális elérése és üzleti tevékenysége (szponzorált tartalmak, illetve saját termékek, szolgáltatások). Az így kiválogatott negyven főt ezt követően a SentiOne online médiafigyelő platformmal, a HypeAuditor influenszer-adatbázissal, illetve a magyar influenszerpiaccal foglalkozó szakemberekkel értékelték a Forbes munkatársai, négy kategóriában – olvasható a magazin honlapján a kutatás módszertana.

Kik azok az influenszerek? A Wikipedia szócikke szerint a szót leginkább a közösségi médiában hírnevet szerzett tartalomalkotókra használják, akik népszerűségüknek köszönhetően befolyásolni képesek a követőiket akár véleményformálás, akár fogyasztói viselkedés tekintetében. Eredete az angol influence ige, amelynek a jelentése: „hatással van, rábír, befolyásol”, az ebből képzett influencer melléknévi igenév, jelentése: „befolyásoló, rábíró”.

Unfield mindezek alapján méltón képviseli Fejér vármegyét, ugyanis ha csak a fizetett tartalmakat nézzük, láthatjuk: partnerei között az egyik ételrendelési portál, az egyik nagy szórakoztató elektronikai cég és egy szerencsejátékokkal foglalkozó gazdasági társaság is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában