Frissen Fejérből

2022.10.18. 15:30

Új háziorvost kell keresniük az isztimérieknek - Frissítve

Az egyik közösségi oldalon jelentette be a nyilvánosságnak, azon belül is Isztimér lakosságának a háziorvos, hogy megszüntette a munkaviszonyát.

Palocsai Jenő

A rendelési idő és a rendelő telefonszáma változatlan

Forrás: Pixabay

Müllerné Varga Andrea nyilatkozatában így fogalmaz: -A rendelés keretében kialakult körülmények nem tették lehetővé, hogy orvosi feladataimat felelősséggel és a szabályok betartásának biztosításával lássam el. Figyelemmel arra, hogy olyan mértékű személyi bizalmatlanság alakult ki, amely feloldhatatlan és sajnálatos módon a munkáltató Önkormányzat által kivizsgálatlan maradt.  

Varga doktornő személyi ügyeket is érint október közepén írt levelében. Mint írja: -Háziorvosi személyem helyett az asszisztens személyét helyezték előtérbe és véleményem szerint éppen az önkormányzat nem tette meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy maradásom körülményeit előteremtse. 

A bizalmatlansági helyzet megoldására adott, 2022. szeptember 1. napjáig szóló türelmi idő leteltét követően a háziorvos felmondással élt, márpedig ez az idő letelt. A lakosságnak, illetve a korábban hozzájáró betegeknek azt üzente: -Jó egészséget kívánva, sok szeretettel, szép emlékekkel búcsúzom önöktől. 

Az esetről kérdeztük a település vezetését, annak polgármesterét is. Gömbösné Rostaházi Judit kérdésünkre elmondta, hogy foglalkoznak az esettel, sőt, az október 18-án tartott testületi ülés kiemelt témája lesz az orvos távozása, illetve az ellátás biztosításának feltételei. Az önkormányzat ülésen kialakított álláspontját szerdán tudjuk meg legkorábban.  Annyi biztos, hogy orvos nélkül senki sem maradhat, így a körzet betegeinek ellátását október 17-től helyettesítéssel biztosítják.

Frissítés:
Az alábbiakban küldöm Isztimér Község Önkormányzatának Nyilatkozatát a 2022. október 19-én szerdán megjelent cikkre. A nyilatkozatot kérnénk szó szerint megjelentetni. Köszönettel: Gömbösné Rostaházi Judit, Isztimér község polgármestere
„Isztimér Község Önkormányzata valóban új háziorvost keres. 2022. december 2-tól új orvosunkat egy összkomfortos, hőszigetelt, felújított, 3 szobás szolgálati lakással, korszerű, jól felszerelt orvosi rendelőben, a körzet betegeit ismerő, jól képzett asszisztenciával várjuk. Isztimér Székesfehérvártól 15 km-re található, 935 lakosú, jó közösségi életet élő csendes, vendégszerető, befogadó bakonyi falu. Községünk lakóinak egészségügyi ellátása a polgármester és a képviselők számára továbbra is a legfontosabb célok közé tartozik. December 1-ig helyettes háziorvos látja el a körzet betegeit. A megszokott kiegészítő szolgáltatásokat az önkormányzat továbbra is biztosítja. Miszerint a vérvételre továbbra is helyben van lehetőség, és a szükséges gyógyszerek kiváltásában is közreműködik házhozszállítással az önkormányzat. A háziorvosi  álláshely meghirdetése megtörtént."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában