Négylábúak szórakozása

2022.06.22. 18:30

Ügyességi elemeket is tartalmaz az új fehérvári kutyafuttató

Kutyás ügyességi pálya nyílt a Sóstó Látogatóközpont közvetlen szomszédságában, így habár a természetvédelmi területen kötelező a póráz használata, az új kutyafuttatóban szabadon szaladhatnak a kis kedvencek.

Héjj Vivien

Bozai István és Mészáros Attila mutatta be az új futtatót

– Újabb fejlesztéssel bővült a Sóstó Természetvédelmi Terület és annak környezete. Szerencsére az elmúlt néhány évben azt tapasztaltuk, hogy a területet nagy érdeklődés övezi, családok és kutyás gazdik is érkeznek. Sokan betartva a szabályokat pórázon sétáltatják a kutyákat, de gyakran felmerül az igény egy olyan terület kialakítására, ahol el is tudnák engedni a kutyákat. – fogalmazott az új kutyafuttató átadóján Mészáros Attila alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője.

Az igények figyelembevételével a Vadvédelmi Központ előtti szabad területen 2,5 millió forintból – a városgondnokság saját költségvetéséből – alakítottak ki kutya agility pályát. A jelenleg még napsütésben gazdag területre ősszel fákat ültetnek a városgondnokság munkatársai, így a későbbiekben még több lesz az árnyékos terület.

– Egyértelműen azért volt fontos ezt a kutyafuttatót megépítenünk, mert a természetvédelmi területen a kutyákat nem lehet póráz nélkül sétáltatni. – hangsúlyozta Bozai István városgondnok. Kiemelte, fokozottan védett állatok, növények találhatók a természetvédelmi területen, ezért a szabadon engedett kutyák nagyon komoly veszélyt jelentenek az ott fészkelő madarakra, az ott élő állatokra. Az új pálya azonban remek lehetőséget nyújt a kutyák elengedésére, tartalmas lemozgatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában