Frissen Fejérből

2022.05.03. 08:00

Megnyílt a fehérvári apiterápiás ház

Április utolsó napján nyitotta meg kapuját a Mézlovagrend tagjainak társaságában az apiterápiás ház a gyógyulni és töltődni kívánók előtt.

Hajdú Marianna

A méhek és a méz is jótékony hatással van az emberekre

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Antal István – aki tréfásan csak kaptárlevegő-felelősnek hívja magát – minden évben rendez egy jelképes megnyitót a méhes házban. A lovagrend tagjaival együtt céljuk, hogy egy kicsit összehozzák az embereket. Emellett április 30-a a méhek napja – ez nem nemzetközi nap, hanem egy magyar kezdeményezés. Ezzel is szeretnék a méhek világát megismertetni s a mézfogyasztást propagálni. 


A méz nagyszerű: hatalmas energiát ad, egészséges a szervezetnek, magas a vitamintartalma és a nyomelemtartalma, gyakorlatilag tökéletes az emberi szervezetnek, az élvezeti értékét nem is említve. 


Már akkor is apiterápiáról beszélünk, ha valakinek fáj a torka és egy finom mézes teával megkínáljuk. A köztudatban nem elterjedt, hogy a kaptárlevegős gyógyítás is a terápia része. Kaptárlevegőt a méhek termelnek, ami egy édes fűszeres illat és mikroszkopikus méretben tartalmaz mézet, propoliszt, virágport, pempőt, amit a méhek termelnek. A légzőszerveken keresztül a szervezetbe jutva fejti ki jótékony hatását. Ezenkívül van még egy összetevője a gyógyításnak, az pedig a biorezonancia. A mézesházban körülbelül 70 kg élősúlyú méh van. Ezek az állatok olyan hatalmas energiákat bocsátanak ki magukból, hogy ha valaki felfekszik a kaptár tetejére, ezek a rezgések átzsongatják az egész testét. Jótékony az ízületi, idegrendszeri problémákra, nyugtató hatása van az emberi szervezetre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában