Frissen Fejérből

2022.05.30. 12:30

Három helyen is a zenére mozdultak Székesfehérváron

Egy egész napon át a táncról szólt minden, és nemcsak a színpadon, hanem az előadásokon, beszélgetéseken is.

Palocsai Jenő

Három táncos esemény, egy helyszínen

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egyszerre több esemény is zajlott a Köfém Művelődési házban, ugyanis az első alkalommal megrendezett Fehérvári Tánc Ünnep összefonódott a második alkalommal tartott Székesfehérvári Táncválasztóval, valamint a IX. Fehérvári Táncfesztivállal. 

Székesfehérváron több mint 30 táncos, zenére mozgó egyesület, klub, stúdió működik, nekik szeretnének helyet és teret biztosítani a találkozásra, bízva abban, hogy egy összetartó közösséget tudnak alkotni. A szándék élére a Székesfehérvári Táncművészek Szövetsége állt, karöltve a StArt Egyesülettel. 
Bartha László, a Székesfehérvári Táncművészek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a táncfesztiválon beszélgethettek és előadásokat hallgathattak az érdeklődők a tánc hátteréről is. Szóba került a profi és az amatőr életpálya, a táncosok egészsége, a koreográfia tervezése, megvalósulása. De a meghívott szakemberek jogi, étkezési tanácsokkal is ellátták azokat, akik hozzájuk fordultak. 

Az esemény a város önkormányzatának támogatásával jött létre, és Mészáros Attila nyitotta meg a szombat esti gálát. Az alpolgármester elmondta: – Székesfehérváron sok táncos csoport van, de egymástól kissé elszigetelten működnek. A szövetség sok munkát fektetett abba az elmúlt hónapokban, hogy a csoportok összefogásával egy igazi táncos közösség jöjjön létre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában