Frissen Fejérből

2022.05.14. 13:47

Érzékenyítő nap a Csónakázó-tónál (videó)

Székesfehérvár esélyegyenlőségi referense, a Székesfehérvári Érzékenyítő Program elindítója, Lengyel Zsófi nyitotta meg az Akadályok nélkül szabadidős napot a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ előtt felállított színpadon. A Csónakázó-tó környékén egészen 17 óráig izgalmas programokkal várják a látogatókat.

Kecskés Zoltán

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Lengyel Zsófi lapunk nyilatkozva elmondta, hogy számára ez a rendezvény az esélyt jelenti, hogy az ép látású emberek, a különböző állomásokon keresztül bekukkanthassanak a látássérült emberek életébe. Véleménye szerint a mai és az ehhez hasonló események kiváló lehetőséget teremtenek arra, hogy egyre inkább megszűnjön a szakadék az ép és a fogyatékossággal élők között.

A programok közül ő a vakvezető kutyával való közlekedést ajánlaná, de a bátrabbaknak, a vagányabbaknak mindenképpen érdemes kipróbálnia, hogy milyen érzés tandemben, bekötött szemmel biciklizni. Ezen felül kiemelte, hogy a mostanában oly népszerű szabadulószoba is rendelkezésre áll a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ épületében, ahol teljes sötétségben a szórakozás mellett kicsit közelebb kerülhetnek az érdeklődők a látássérültek világához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában