Fanni élvezheti kényelmét

2022.02.18. 07:00

Új lakót üdvözöl Fehérvár bölcsője

A házasság hetéhez kapcsolódóan 18. alkalommal adták át Fehérvár bölcsőjét. A ringató ezúttal a Horváth családhoz került, akik márciusra várják negyedik gyermeküket.

Héjj Vivien

Márciustól a Horváth család negyedik gyermeke, Fanni élvezheti Fehérvár bölcsőjének kényelmét. A kis jövevényt szülei mellett idősebb testvérei, Csaba, Dorottya és Emese is nagyon várják.

Forrás: Nagy Norbert / GFejér Megyei Hírlap

A fából készült bölcsőt évente kétszer adják át egy sikeres pályázatot benyújtó, gyermeket váró családnak, akik mindaddig használhatják a ringatót, amíg gyermekük ki nem növi azt. A házasság hete alkalmából ismét jelentkezhettek a családalapítás vagy családbővítés előtt álló szülők. A gyermekvállalás és a család jelentőségét szimbolizáló bölcsőt ezúttal a Horváth család kapta meg, akik március elejére várják negyedik gyermeküket, Fannit.

 

– Habár nem vagyunk tősgyökeres fehérváriak, 12 éve itt élünk, és ő már a negyedik gyermekünk lesz. Hatalmas ajándék az, hogy Fehérvár egyik jelképe nálunk lehet, egy kicsit azt érzem, hogy ezáltal a város is elfogad minket magáénak – mesélt a várandóssága végéhez közeledő Horváthné Varga Andrea.

A Horváth család az átadás pillanatában

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pályázatot hirdető SZÉNA Egyesület a Családokért szervezet elnöke, Bálesné Elekes Rita arról beszélt, a párkapcsolatok megerősítésének része a gyermekvállalás, ezért is örömteli, hogy ezúttal egy negyedik gyermekét váró családhoz kerül a bölcső.

 

– Nagyon fontos, hogy ilyen apró kis örömökkel is segítsük a családokat. Ez egy nagyon jó lehetőség, hiszen a bölcső ringatása olyan a kisbabának, mint az ölelés. Nagyon örömteli pillanatnak lehettünk részesei – mondta az átadáson Deák Lajosné önkormányzati képviselő.

 

Az eseményen kisorsolták a SZÉNA Egyesület által meghirdetett randevúzós játék nyerteseit is, akik különleges ajándékokban részesültek. A nyertesek: Paulik Anna és férje, Major Tímea és párja, illetve Szabó Gyöngyvér és férje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában