Engedélyt kell kérni!

2022.02.25. 11:00

Körültekintően válasszunk kivitelezőt az aszfaltozási munkálatokhoz!

Ahogy lapunk megírta, mostanság „aszfaltozó vállalkozók” járják a város utcáit, trehány munkát hagyva maguk után. Az önkormányzat ugyancsak megerősítette, az elmúlt időszakban több bejelentés érkezett hozzájuk ezzel kapcsolatban.

FMH

Az ingatlanok előtti közterületen végzett bármilyen építési munka engedélyköteles

Forrás: Shutterstock

Mint írják, több bejelentés érkezett a közlekedési irodához, valamint a közterületeket és létesítményeit üzemeltető Városgondnokság Kft.-hez, hogy vállalkozók – személyes megkereséssel – ingatlanok kapubejárójának kedvezményes áron történő aszfaltozására tesznek ajánlatot. Az elkészült munka azonban nem az elvárható műszaki színvonalú és minőségű, rövid időn belül károsodik – például elreped az aszfalt –, állapota leromlik. Az önkormányzat közleményében felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közterületen történő munkavégzés, például kapubejáró-építés minden esetben engedélyköteles. Az ingatlan tulajdonosa, amennyiben a kivitelező a munkavégzéshez közútkezelői hozzájárulást nem kért, a megbízásból történő építési beavatkozásokért felelősséggel tartozik. Az önkormányzat és a városgondnokság is azt javasolja, hogy akik az ingatlanuk előtti közterületen bármilyen átépítést, vagy a kapubejáró felújítását, új létesítését, illetve ahhoz kapcsolódóan fásszárú növények ültetését tervezik, azt előzetesen egyeztessék a közút kezelőjével, üzemeltetőjével, és a megvalósításra referenciával rendelkező szakcégnek adjanak megbízást.

A témával kapcsolatban előzménycikkünk a linkre kattintva olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában