Környezetvédelem

2021.12.04. 15:00

Fordított ökoadvent: Ajándékozzunk olyat, amire már nincs szükségünk

A fordított advent hamarosan kezdetét veheti – lényege, hogy szívünk ablakát nyissuk meg, és adakozzunk a közelünkben élőknek. Adjunk olyat, amire nekünk már nincs szükségünk, de másnak még jól jöhet.

S. Töttő Rita

Nem kapni, hanem adni lenne jó huszonnégy napon át

Forrás: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Ismét egy izgalmas és ökotudatos lehetőségre hívta fel a figyelmet a Zöldellő Egyesület: meghirdette a fordított adventet, amelynek lényege, hogy nem kapni szeretnének mindennap valamit az adventi naptárból, hanem mindennap adni valamit valakinek, akinek arra szüksége van. December elsején nyílnak az első ablakocskák az adventi naptáron, benne meglepetéssel. 

A fordított advent során a környezettudatos emberek elajándékoznak valamit a saját háztartásukból – amire már nincsen szükségük, de másnak még fontos lehet. Persze lényeges szempont, hogy ez olyan ajándék legyen, ami nincs elhasználva, lestrapálva – csak olyan állapotút szabad vagy érdemes továbbadni, amit mi magunk is szívesen fogadnánk. Lehet ez háztartási eszköz, ruha, játék, élelmiszer vagy higiéniai termék, mindent szívesen fogadnak, például anyaotthonokban, hajléktalanszállókon, szociális otthonokban, állatotthonokban…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában