Dance fittnes

2021.10.24. 07:20

Jó hangulatban égnek a kalóriák, miközben ritmusra dobbannak a szívek Fehérváron

A dance fittnes egy olyan edzésforma, ahol a táncos elemek vegyülnek az erősítő gyakorlatokkal, így aki szereti a táncot és a zenét, észre sem veszi, és megmozgatja minden izomcsoportját.

feol.hu

Fotó: feol.hu

Radanovics Ivett székesfehérvári edző sokáig fejlesztette, dédelgette, alakítgatta a dance fittnes elemeit, majd összekovácsolt egy remek csapatot, akik minden hétfőn és csütörtökön együtt mozdulnak meg az ütemekre. Minden alkalommal más-más zene, gondosan kialakított koreográfia, nevetés és jókedv jellemzi az órákat. De mi is pontosan ez a mozgásforma, és hogyan került be a köztudatba? Erről beszélgettünk Radanovics Ivettel.

- Sokan azt hiszik, hogy bármilyen előzetes tánctudás szükséges, hogy részt vegyenek az órákon, de ez nem így van. Előképzettség nélkül, bárki tagja lehet a közösségnek, hiszen teljesen alap lépésekből állnak a gyakorlatok, amit bárki el tud sajátítani, ha szeretné. Természetesen vannak bonyolult lépések, amelyeket többször kell gyakorolni és elismételni, de semmi sem lehetetlen. Sokkal inkább hasonlít egy tánc órára, mint egy fitness órára, mégis minden izomcsoportot megmozgat, hiszen az összes koreográfia tartalmaz erősítő elemeket is. Minden óra, ahogyan kell, egy rövid bemelegítéssel indul, aztán szépen elkezdjük felépíteni a táncot, először zene nélkül, majd zenére és a végére összeáll a teljes koreo, amit egybe letáncolunk és egy alapos nyújtással pedig levezetünk – avat be minket a részletekbe az edző.

Fotó: Radanovics Ivett

Abszolút közösségépítő szerepe van az ilyen csoportos óráknak, így nem meglepő, hogy ilyen remek csapat kovácsolódott össze. Vannak akik már régóta élvezik a dance fitness órák életérzését, és vannak olyanok is, akik nemrég csöppentek bele, de máris a szerelmesévé váltak.

Fotó: feol.hu

Mariann tavaly augusztus óta vesz részt rendszeresen edzéseken. Úgy volt vele, hogyha újra sportolni fog rendszeresen, akkor mindenképp a táncot választja majd. Azóta teljesen a dance fittnes rabjává vált, nagyon örül, hogy egy ilyen közösség tagja lehet, és mondhatni egy kis családdá váltak az idők során. Timi szintén tavaly nyár óta tagja a csapatnak. 12 éven keresztül balettozott, így a tánc az élete szerves része volt, és szerette volna, ha ez így is marad. Így amikor szembe jött vele a lehetőség ki is használta, azóta pedig ahogy mondja, itt is ragadt. A hétköznapokban lelkileg megterhelő munkát végez, így abszolút a kikapcsolódást jelenti számára a dance fittnes, mindig mosolyogva ér haza az órák után, amiért a családja nagyon hálás.

Fotó: feol.hu

Klaudia már 2 éve táncol az ütemekre a fehérvári teremben. Musical színésznőként dolgozik, így a tánc a mindennapjai szerves része neki is. A sportokat nem igazán kedveli, mert túlságosan monoton számára. Itt pedig a zene teljesen elűzi ezt a fajta monotonítást és unalmat, így úgy éghetnek a kalóriák, hogy közben jól érzi magát az ember. Szandra még csak pár edzésen vett részt eddig, hiszen nemrég költöztek a városba. A szülés után szeretne újra formába lendülni és úgy érzi, megtalálta azt a mozgásformát, ami segíteni fogja őt ebben, és nagyon reméli, hogy ő is a kis dance fitnnes család szerves tagja lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában